i10-index20572

سال ۱۴۰۳ مبارک

:: دوره 3، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1380 ) ::
یافته های بالینی و فرابالینی در 100 بیمار مشکوک به مننژیت
عزت اله قائمی 1، سکینه محمدیان ، لیدا عبدالمحمدی ، آزاد رضا منصوریان ، ناصر بهنام پور ، رحیمه تندکار
مننژیت یکی از موارد فورویت پزشکی می باشد که با وجود تلاش های بسیار هنوز از شیوع بالایی در نقاط مختلف جهان برخوردار است و سبب مرگ و میر می شود. تشخیص سریع مننژیت یکی از راه های کنترل آن می باشد. این مطالعه به منظور تعیین میزان موارد مننژیت در موارد مشکوک انجام گرفته است در طی 9 ماه(مهر 77 لغایت خرداد 79) 100 کودک باعلائم مشکوک به مننژیت به مرکز آموزشی - درمانی طالقانی گرگان مراجعه کردند که برای آنها پرسشنامه تهیه و به وسیله پزشک متخصص اطفال از مایع نخاعی کمر (LP) نمونه برداری انجام شد. نمونه های سریعا به آزمایشگاه انتقال یافتند و آزمون های مختلف آزمایشگاهی روی آنها صورت پذیرفت. براساس یافته های بالینی و فرابالینی، جمعا 15 مورد مننژیت (7 مورد باکتریایی، 8 مورد غیر چرکی) تشخصی داده شد. شایع ترین باکتری جدا شده پنوموکوک (42.8 درصد) و شایع ترین علایم بالینی در موارد مننژیت باکتریایی، تب، استفراغ، سفتی گردن و تشنج بود. در تمامی موارد مننژیت باکتریایی، مایع نخاع شدیدا کدر بود و نیز تعداد سلول های سفید خون (WBC) در مایع نخاع با میانگین 3200 عدد و درصد (PMN) در مایع نخاع با میانگین 92 درصد، تفاوت کاملا معنی داری از موارد مننژیت غیر چرکی و موارد غیر مننژیت داشت (P<0.001) میزان پروتئین مایع نخاع نیز در موارد مننژیت باکتریایی بالاتر از سایر موارد بود (P<0.001) و ارزش تشخیصی داشت. علی رغم کاهش قند مایع مغزی - نخاعی (CSE) و کم شدن نسبت قند مایع مغزی - نخاعی/ قند خون، 48 درصد در موارد مننژیت باکتریایی، 70 و 74 درصد در موارد مننژیت غیر چرکی و موارد غیر مننژیت اختلاف مشاده شده معنی دار نبود (P<0.4) نتایج نشان می دهد همراهی علایم بالینی تب، تشنج، استفراغ یا کدورت مایع نخاع و سلول های سفید خون بیشتر از 50 و CRP مثبت می تواند کمک مؤثرتری در اثبات مننژیت باکتریایی باشد.
واژه‌های کلیدی: علایم بالینی، یافته های فرابالینی، مننژیت
متن کامل [PDF 1209 kb]   (15744 دریافت)

E.Ghaemi (Ph.D), S.Mohammadian (M.D), L.Abdilmohammadi (M.Sc), A.R.Mansourian (Ph.D), N.Behnampour (M.Sc), R.Tondkar (B.Sc). Clinical and paraclinical findings in 100 suspicious Meningitis patients . J Gorgan Univ Med Sci 2001; 3 (1) :17-23

قائمی عزت اله، محمدیان سکینه، عبدالمحمدی لیدا، منصوریان آزاد رضا، بهنام پور ناصر، تندکار رحیمه. یافته های بالینی و فرابالینی در 100 بیمار مشکوک به مننژیت. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1380; 3 (1) :17-23