i10-index20572

سال ۱۴۰۳ مبارک

:: دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1390 ) ::
فراوانی رفتارهای پرخطر سلامتی در دانشجویان دانشگاه‌های بابل طی سال 1388
کریم اله حاجیان 1، فرزان خیرخواه2 ، مانی حبیبی3
1- دکتری آمار زیستی و استاد گروه پزشکی اجتماعی ، دانشگاه علوم پزشکی بابل ، drhajian@yahoo.com
2- متخصص روانپزشکی و استادیار گروه روانپزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی بابل
3- پزشک عمومی
چکیده:   (19163 مشاهده)

زمینه و هدف : نوجوانان و جوانان از یک طرف عامل اصلی پیشرفت و اعتلای جامعه می‌باشند و از طرفی به عنوان گروه اصلی در معرض خطر مسائل رفتاری هستند. این مطالعه به منظور تعیین میزان شیوع رفتارهای پرخطر در دانشجویان دانشگاه‌های بابل انجام گرفت.

روش بررسی : این مطالعه توصیفی مقطعی روی 882 دانشجوی دانشگاه‌های بابل با اجرای نمونه‌گیری ترکیبی در سال 1388 انجام گرفت. اطلاعات مورد نظر از طریق پرسشنامه مدون جمع‌آوری گردید که شامل اطلاعات دموگرافیک، صدمات و خشونت، مصرف سیگار، مصرف مواد نیروزا و مواد مخدر، کم تحرکی و وضعیت چاقی بود. در تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها از آزمون Chi-Square استفاده گردید.

یافته‌ها : شیوع درگیری فیزیکی در طی یک سال گذشته 33.5% ، مصرف سیگار 13.7% ، اضافه وزن و چاقی 25.6% ، کم‌تحرکی 15.3% و مصرف مواد مخدر و داروهای نیروزا 0.3% تعیین شد. شیوع برخی از رفتارهای پرخطر در پسرها به نسبت دخترها (P<0.001) ، در مجردین نسبت به متأهلین (P<0.001) ، در دانشجویان ساکن منزل استیجاری و خوابگاه نسبت به ساکنین منزل شخصی (P<0.001) ، در دانشجویان دانشگاه فنی مهندسی و آزاد اسلامی نسبت به علوم پزشکی (P<0.001) و در دانشجویان مقطع کاردانی و کارشناسی نسبت به مقطع دکتری حرفه‌ای بیشتر بود (P<0.001). به عنوان مثال شیوع سیگار کشیدن در پسرها 25.7% و در دخترها 3.6% تعیین شد که این اختلاف از نظر آماری معنی‌دار بود (P<0.001).

نتیجه‌گیری : این مطالعه نشان داد که رفتارهای پرخطر در دانشجویان دانشگاه‌های بابل از فراوانی نسبتاً بالایی برخوردار می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: درگیری فیزیکی، سیگاری بودن، اعتیاد، کم تحرکی، اضافه وزن، دانشجویان، بابل
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: نظام سلامت

Hajian K (PhD), Khirkhah F (MD), Habibi M (MD). Frequency of risky behaviours among students in Babol Universities (2009). J Gorgan Univ Med Sci 2011; 13 (2) :53-60

حاجیان کریم اله، خیرخواه فرزان، حبیبی مانی. فراوانی رفتارهای پرخطر سلامتی در دانشجویان دانشگاه‌های بابل طی سال 1388. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1390; 13 (2) :53-60