دوره 7، شماره 1 - ( 1-1398 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 38-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mancheri H, Alavi M, Sabzi Z, Maghsoudi J. Problems Facing Families with Substance Abusers: A Review Study. Jorjani Biomed J 2019; 7 (1) :31-38
URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-597-fa.html
منچری حمیده، علوی موسی، سبزی زهرا، مقصودی جهانگیر. مشکلات خانواده های دارای فرد مصرف کننده مواد: یک مطالعه مروری. فصلنامه علمی پژوهشی زیست پزشکی جرجانی. 1398; 7 (1) :31-38

URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-597-fa.html

1- دانشجوی دکتری پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- دانشیار، مرکز تحقیقات مراقبتهای پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
3- استادیار، عضو هیات علمی دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
4- نویسنده مسئول، استادیار، گروه روانپرستاری، مرکز تحقیقات پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ، maghsoudi@nm.mui.ac.ir
چکیده:
زمینه وهدف: سوء مصرف مواد به دلیل ماهیت پیشرونده اش در همه ابعاد زندگی، سلامتی فرد، خانواده و جامعه را به خطر می اندازد و برای هر جامعه ای با خسارت در ابعاد اقتصادی، سیاسی و انسانی توام می باشد و اولین پایگاهی که در این خصوص تاثیر می پذیرد، سیستم خانواده است براین اساس این پژوهش، مروری بر مشکلات خانواده های دارای مصرف کننده مواد انجام شد.
روش بررسی:
در این مطالعه مروری از پایگاههای اطلاعات Scopus, Medline، SID، PubMed, Google Scholar, Science Direct   با کلمات کلیدی مشکلات، مصرف مواد، اعتیاد و خانواده برای جستجوی مقالات استفاده شد که در نهایت 30مقاله که به صورت تمام متن در دسترس بودند، انتخاب و بررسی شدند.
یافته ها:
بررسی مطالعات نشان دادند که اختلالات مصرف مواد، سیستم و اعضای خانواده را تحت تاثیر قرار می دهند و مشکلاتی را برای اعضای خانواده  در ابعاد مختلف ایجاد می کنند که شامل مشکلات روانی- اجتماعی، اقتصادی، جسمی، خانوادگی و آموزشی می باشد.

نتیجه گیری:
اعضای خانواده دارای فرد مصرف کننده مواد با مشکلاتی در ابعاد مختلف هستند که شناسایی این مشکلات می تواند به پرستاران کمک کند تا  با تدوین برنامه های آموزشی برای افراد در معرض خطر، در فرایند پیشگیری از مشکلات ناشی از

اعتیاد قدم بردارند

واژه‌های کلیدی: مشکلات، مصرف مواد، اعتیاد، خانواده
متن کامل [PDF 986 kb]   (2737 دریافت)
نوع مقاله: مروری | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: 1397/6/27 | پذیرش: 1397/12/12 | انتشار: 1398/1/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله زیست پزشکی جرجانی می باشد.