دوره 9، شماره 2 - ( 11-1391 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 96-90 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sanagoo A, Hesam M. Academic Under-achievement and Some Related Factors Associated with Academic Satisfaction in Golestan University of Medical Sciences’ Students . J Res Dev Nurs Midw 2013; 9 (2) :90-96
URL: http://nmj.goums.ac.ir/article-1-278-fa.html
ثناگو اکرم، حسام مسلم. رابطه افت تحصیلی با رضایت تحصیلی و برخی عوامل در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان . Journal of Research Development in Nursing and Midwifery. 1391; 9 (2) :90-96

URL: http://nmj.goums.ac.ir/article-1-278-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی گلستان ، a_sanagu@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی گلستان
چکیده:   (30603 مشاهده)

  زمینه و هدف: افت تحصیلی به عنوان یکی از معضلات نظام های آموزشی در کلیه کشور­ها مشاهده شده و تبعات روحی، روانی، خانوادگی و اجتماعی متعددی را برای دانشجویان به همراه دارد. این مطالعه با هدف تعیین رضایت تحصیلی و برخی عوامل مرتبط با افت تحصیلی دانشجویان در دانشگاه علوم پزشکی گلستان در سال های 89-1387 انجام شد.

  روش­ بررسی: این مطالعه توصیفی-­ تحلیلی از نوع مقطعی، در دانشجویان ورودی 89-1387­دانشگاه علوم پزشکی­گلستان­ ازطریق سرشماری 1393­ پرونده مورد بررسی قرار­گرفت که از این تعداد، 80 نفر از دانشجویان که­ معیارهای افت تحصیلی در این مطالعه را داشتند، انتخاب شدند. داده­­ها از طریق پرسشنامه­بر­گرفته شده از­مطالعه مشابه که­ روایی و­پایایی آن از­­طریق ضریب آلفای کرونباخ (87/0)­ تایید شده بود، با مشخصات دموگرافیک، تحصیلی و رضایت از تحصیل­ جمع آوری­ گردید. تحلیل­های آماری­ با استفاده از آمار توصیفی و آزمون کای دو صورت گرفت.

  یافته­ها: محدوده سنی دانشجویان­39-19 سال بود. بیشترین فراوانی افت تحصیلی به ترتیب در دانشجویان پزشکی با 3/45 درصد و پرستاری 3/17­درصد و بهداشت محیط با 7/10 درصد بود. از نظر رضایت­20 درصد رضایت خوب­، 8 درصد متوسط و72 درصد دانشجویان رضایت­ آموزشی ضعیف داشتند­. بین میزان رضایت آموزشی دانشجویان با ­متغیر­شغل پدر­(019/0 P ) و میزان حمایت خانواده­(010/0 ­ P ) و تعامل با مشاوره و استاد مشاور­(010/0 ­ P ) ارتباط معنی­دار آماری مشاهده شد­.

  نتیجه­گیری:­ ­داد­ه­های­ این مطالعه­ نشان داد که ­متغیرهای­ رشته­، شغل پدر­، حمایت خانواده­، تعامل با استاد­مشاور و­داشتن رضایت تحصیلی­از عواملی هستند که بر­افت تحصیلی ­دانشجویان­ تاثیر­گذار بوده است. به نظر می­رسد­ که در­بهبود وضعیت آموزشی دانشجویان، حمایت­های خانوادگی به همراه تعاملات مناسب استاد و دانشجو، در کنار امکانات، تسهیلات و فرصت­های آموزشی دانشگاه بتوانند باعث­ پیشرفت ­یادگیری و رضایت از تحصیلی در دانشجویان شود.

واژه‌های کلیدی: افت تحصیلی، دانشجو، رضایت تحصیلی
متن کامل [PDF 259 kb]   (4884 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Research Development in Nursing and Midwifery

Designed & Developed by : Yektaweb