دوره 8، شماره 1 - ( مجله علمی دانشکده پرستاری و مامایی بویه 1390 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 51-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

mortaghi ghasemi M, ghahremani Z, vahedian azimi A, ghorbani F. Nurses Job Stress in Therapeutic Educational Centers in Zanjan . J Res Dev Nurs Midw 2011; 8 (1) :42-51
URL: http://nmj.goums.ac.ir/article-1-114-fa.html
مرتقی قاسمی معصومه، قهرمانی زینب، واحدیان عظیمی امیر، قربانی فاطمه. استرس شغلی پرستاران مراکز آموزشی درمانی شهر زنجان. Journal of Research Development in Nursing and Midwifery. 1390; 8 (1) :42-51

URL: http://nmj.goums.ac.ir/article-1-114-fa.html

1- دانشگاه علوم پزشکی زنجان ، mmortaghyghasemy@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی زنجان
3- دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله تهران
4- بیمارستان آیت الله موسوی

زمینه و هدف: پرستاری شغلی بی نهایت پر استرس است و پرستاران با انواع استرس های فردی، ارتباطی و سازمانی مواجه هستند که به طور معکوس بر سلامت آن ها و رضایت شغلی آن ها تأثیر می گذارد. بدین منظور پژوهش حاضر با هدف تعیین استرس شغلی پرستاران مراکز آموزشی درمانی شهر زنجان انجام شد.

روش بررسی: در این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی و مقطعی 155 نفر از کارکنان پرستاری بیمارستان های آموزشی شهر زنجان به طور تصادفی طبقه بندی شده و در سال 1389 مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری پرسشنامه­ی اطلاعات دموگرافیک­و پرسشنامه­ی تنش شغلی پرستاری تافت­گری و اندرسون بود. اطلاعات پس از­جمع آوری با نرم افزار 14.5 ­ - SPSS با محاسبه ی آمار توصیفی و ضریب همبستگی اسپیرمن و پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که موقعیت های مختلف شغلی برای 4/57 درصد پرستاران از تنش زیاد، برای 40 درصد از تنش متوسط و تنها برای 6/2 درصد از تنش کم برخوردار بود. ضریب همبستگی اسپیرمن مبین وجود ارتباط بین سطح تحصیلات و سطح تنش (192/0 , r= 017/0 (p= بود. یافته های دیگر پژوهش (سن، جنس، نوع بخش، وضعیت تأهل، نوبت کاری، سابقه کار، بخش محل کار، ساعت اضافه کار و تعداد فرزندان) ارتباط معنی داری با استرس شغلی نشان ندادند.

نتیجه گیری: با توجه به اثرات زیان بار استرس شغلی در پرستاران پیشنهاد می گردد، مسؤولان ­ برای ­ کاهش عوامل استرس - زا مانند: عدم رضایت از حقوق و مزایا، حجم کار زیاد، مبهم بودن نقش ها و فقدان حمایت اقدام نمایند.

متن کامل [PDF 173 kb]   (8729 دریافت)

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به می باشد.