آموزش طبخ آبزیان جهت عموم مردم درشهرستان آق قلا
بمناسبت هفته سلامت وبا هدف ترویج غذای سالم یکدوره کلاس آموزشی طبخ آبزیان جهت عموم مردم وبا همکاری اداره کل شیلات استان گلستان توسط مرکز بهداشت شهرستان آق قلا درساختمان ستاد این مرکز برگزار شد دراین کلاس آموزشی طبخ انواع غذاها ازجمله پایلور اسپانیایی،کراکت ماهی،قلیه ماهی،ماهی شکم پر،سوپ ماهی، به مردم آموزش داده شد.درپایان به هرکدام از حاضرین یک عدد دی وی دی آموزشی طبخ آبزیان اهداء شد.دکتر کمال غریبی سرپرست مرکز بهداشت آق قلا هدف از برگزاری این کلاسها را افزایش ترویج مصرف غذاهای دریایی بین مردم اعلام کردواضافه کرد متاسفانه سرانه مصرف غذاهای دریایی بین مردم شهرستان پایین بوده وما امیدواریم با اجرای چنین کلاسهایی بتوانیم سهم آبزیان رادررژیم غذایی خانوار بیش از پیش افزایش دهیم.مصرف غذاهای دریایی بدلیل داشتن میزان زیادی اسید آمینه های لیزین و متیونین در مقایسه با گوشت قرمز و مرغ غنی تر میباشد. در حدود 90 درصد پروتئین ماهی در بدن هضم شده و در حدود 85 تا 90 درصد آن جذب می شود. گوشت آبزیان از نظر ویتامین هایی نظیر ویتامین گروه ب ، نیا سین، اسید پنتومیک ویتامین های محلول در چربی مثل ویتامین آوویتامین دی غنی هستند.ازنظر وجودآهن و سلنیوم وید وکلسیم نیزبسیار غنی هستند.
مصرف سرانه آبزیان درهرفردتقریبا9 کیلوگرم است که این میزان در جهان حدود 5/16 کیلوگرم است .
معاون بهداشتی شبکه بهداشت آق قلا ادامه داد: میزان مصرف روزانه پروتئین آبزیان هر ایرانی درحدود5/4 گرم است که باید آن را افزایش دهیم. بنابراین با مصرف ماهی می توانیم به سلامت اعصاب ، شادابی ، طراوت پوست و پیشگیری از کم خونی کمک کنیم.