طبق مطالعات انجام شده توسط مرکز تحقیات گوارش و کبد استان، در یک مطالعه رژیم غذایی زنان و مردان بسیاری برای سالها مورد بازبینی قرارگرفت و نشان داد که خطر ابتلا به دیابت در افرادی که مصرف مداوم گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده نظیر همبرگر و غیره را دارند افزایش می یابد .
شواهد مطالعه حاکی از آن بود که مصرف روزانه 50 گرم از گوشت های فرآوری شده نظیر همبرگر و سوسیس می تواند شانس ابتلا به دیابت را تا 51 درصد افزایش می دهد، همچنین محققان تخمین زدند که مصرف روزانه 100 گرم گوشت قرمز فرآوری نشده نیز با 19 درصد با افزایش ریسک بیماری دیابت نوع 2 همراه است .
دانشمندان مشاهده کردند که جایگزین نمودن یک واحد گوشت قرمز روزانه با موارد به ترتیب: غلات کامل، مغزها و لبنیات کم چرب، خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع دو را به ترتیب به میزان 23 درصد، 21 درصد و 17 درصد کاهش داده است .
محققان همچنین توصیه می کنند که باید در منابع پروتئینی روزانه تجدید نظر شده و استفاده از منابع پروتئینی سالم نظیر" ماهی، مغزها، حبوبات و ماکیان " جایگزین مصرف روزانه گوشت قرمز شود .