طرح سلامت نوروزی بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان و مراکز بهداشت شهرستان های تابعه بطور همزمان با کل کشور از اول اسفند آغاز و تا کنون اقدامات در خور شایسته ای انجام داده است.
این برنامه با حضور کلیه پرسنل بهداشت محیط استان به تعداد ۲۰۵ نفر در قالب ۱۵ اکیپ نظارتی ستادی و ۸۳ اکیپ بازرسی بهداشت محیط در ساعات اداری و غیراداری و نیز در ایام تعطیل در حال انجام خدمت بوده و تا ۱۵ فروردین ۹۶ ادامه خواهد داشت.
بر اساس گزارشات ناظرین استانی و اطلاعات دریافتی از شهرستانها اقدامات و فعالیت های بعمل آمده در 25 روز اول طرح شامل : 15420مورد بازدید و نظارت از مراکز تهیه و توزیع و عرضه مواد غذایی حساس با اولویت کنترل بهداشت فردی و بهداشت مواد غذایی از جمله نانوایی ها، رستوران ها، اماکن اقامتی، فست فودها ، قنادی ها و دیگر مراکزهمراه با تجهیزات پرتابل انجام گرفته است .
همچنین تعداد بازرسی از اماکن عمومی حساس با اولویت بهداشت فردی ، ابزارو تجهیزات از جمله آرایشگاه ها و هتل ها و مراکز اقامتی و تفرجگاهها 3923 مورد ، تعداد بازرسی از اماکن بین راهی با اولویت کنترل بهداشت فردی و بهداشت مواد غذایی از طریق سنجش با تجهیزات پرتابل بازرسی 78 مورد ، بازرسی از سامانه های آبرسانی 918 مورد و بازرسی ها با اولویت کنترل دخانیات از مراکز عرضه قلیان 150 مورد بوده است.
ضمن اینکه برای متصدیان مراکز و اماکن غیر بهداشتی 2423 مورد اخطاریه کتبی صادر ، 376 مورد به مراجع قضایی و سازمان های مسئول معرفی شده و 61 مورد مرکز و امکنه نیز تعطیل گردید.
در راستای نظارت بهداشتی بر آب آشامیدنی 8453 مورد آزمایش کلرسنجی و 1117 مورد نمونه برداری میکروبی انجام گرفته ، همچنین بمنظور نظارت بر کیفیت آب استخرهای شنا اقدام به 163 مورد آزمایش کلرسنجی و 115 مورد نمونه برداری میکروبی آب استخرهای شنا گردیده است.
در زمینه نظارت بر ایمنی و سلامت مواد غذایی 316 مورد نمونه برداری از مواد غذایی سنتی و 103مورد نمونه برداری از مواد غذایی صنعتی بعمل آمده و همچنین مقدار 27176 کیلوگرم انواع مواد غذایی تاریخ گذشته و غیرقابل مصرف در سطح عرضه کشف و معدوم گردید.