به مناسبت هفته سلامت و با هدف ارتقاء سطح آگاهی جامعه، گرد همایی علمی ایمنی غذا با حضور فرماندار ، همکاران معاونت غذا و دارو و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ، مدیران و مسئولان فنی کارخانجات تولیدی شهرستان بندرگز در سالن همایش های مرکز بهداشت بندرگز برگزار شد .میرزایی فرماندار شهرستان بندرگز در این همایش ، مقوله سلامت و اجرای کامل طرح تحول نظام سلامت را یکی از اولویت های دولت عنوان کرد و افزود : دولت تدبیر و امید در این قسمت قدم های برجسته و خوبی را برداشته است .
وی در ادامه با بیان اینکه کارگروه های مختلفی در راستای ارتقاء سطح سلامت جامعه در شهرستان تشکیل شده و فعالیت دارند بر نقش ویژه کارگروه سلامت و امنیت غذایی در راستای شعار سال سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد .
میرزایی با اشاره به شعار سازمان جهانی بهداشت ( ایمنی غذا ، از زمرعه تا سفره ) گفت :لازمه داشتن محصولات سالم ، استفاده از بذور سالم ، سپس برطرف کردن موارد آلوده کننده محصولات و آبیاری مزارع با آب های سالم، همچنین مبارزه بیولوژیکی با آفات بجای استفاده از سموم مختلف می باشد .
فرماندار شهرستان بندرگز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شعار سال قبل هفته سلامت ( خودمراقبتی ) بر نقش آموزش و اطلاع رسانی به مردم در زمینه خودمراقبتی و استفاده از منابع غذایی سالم و تغذیه صحیح تاکید کرد .
دکتر شهرام صابری سرپرست شبکه بهداشت و درمان بندرگز هم پیش از سخنان فرماندار ، با اشاره به شعار سال رهبری ( دولت و ملت ، همدلی و همزبانی ) هدف از گردهمایی ایمنی غذا را همدلی و همزبانی سیستم بهداشت و درمان با کارخانجات تولیدی مواد غذایی در راستای ارتقاء سطح آگاهی ها و افزایش امنیت غذایی شهروندان و سلامت جامعه عنوان کرد .
وی در ادامه بحث بهداشت و درمان را یکی از مهمترین و اساسی ترین نیاز ها و چالش های مردم و جامعه دانست و افزود : به حول و قوه ی الهی طرح تحول نظام سلامت با اقدامات برنامه ریزی شده و هدفمند دولت در هفت بسته تدوین و اجرایی ؛ و با اجرای موفق طرح تحول نظام سلامت باری از روی دوش مردم برداشته شد .
کاهش میزان پرداختی بیماران ، بحث مقیمی و ماندگاری پزشکان و متخصصین در داخل بیمارستان و شهرستان بندرگز ، ترویج زایمان طبیعی، افزایش میزان رضایت بیماران ار نحوه دریافت خدمات و حمایت های رایگان دولت از بیمارن صعب العلاج از دیگر مواردی بود که دکتر صابری برای حاضرین تشریح کرد .
سرپرست شبکه بهداشت و درمان بندرگز در بخش دیگری از سخنان خود به شعار سازمان جهانی بهداشت در سال94 پردخت و هدف از انتخاب این شعار را برای مدعوین تشریح کرد .
دکتر صابری در ادامه با بیان اینکه سیستم بهداشت و درمان از دغدغه های واحدهای تولیدی بی اطلاع نیست تصریح کرد در سال همدلی و همزبانی دولت و ملت در نظر داریم تا با همکاری واحدهای تولیدی شهرستان افزایش سطح سلامت جامعه را شاهد باشیم .
وی همچنین در صورت رعایت موارد ، آیتم ها و استانداردهای مورد نظر بهداشت و درمان ؛ بر حمایت از تولیدات واحدهای تولیدی بندرگز در منطقه تاکید کرد.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان بندرگز در پایان با بیان اینکه عموم جامعه که مایحتاج غذایی خود را از مراکز فروش و عرضه مواد غذایی تامین می کنند از چگونگی تولید این مواد غذایی آگاهی چندانی ندارند ، بر نقش ویژه بهداشت و درمان در نظارت بر اماکن تولیدی حساس در جهت تولید مواد غذایی سالم و بهداشتی و تامین سلامتی مردم تاکید کرد .
دکتر جعفری استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، مهندس خلیلی مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای گلستان، مهندس کشاورزیان مدیر نظارت بر مواد غذایی استان و مهندس مهرزادی نماینده ی واحدهای تولیدی بندرگز از دیگر سخنرانان این گردهمایی علمی بودند .
دکتر جعفری به بیان مفاهیم ایمنی غذا و روش های پیشگیرانه در بروز بحران غذایی پرداخت . نقش طراحی کارخانجات ، استفاده از مواد مناسب در ساختمان و سالن های تولید همچنین رعایت اصول GMP و GHP از دیگر نکاتی بود که دکتر جعفری با آن اشاره کرد .
مهندس خلیلی مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای استان گلستان هم در خصوص ایمنی غذا در سطح عرضه و فروش و روش های نظارت های صحیح و علمی برای مدعوین صحبت کرد .
مهندس کشاورزیان هم در این همایش چالش های مهم ایمنی غذا در هنگام تولید محصولات غذایی را برای حاضرین برشمرد .
در پایان مهندس مهرزادی به عنوان نماینده ی واحدهای تولیدی با توجه به رکود اقتصادی در صنایع ، انتظارات خود را از سازمان های نظارتی عنوان و تعامل بیشتر سه گوشه ی مثلث دولت ، بانک و سرمایه گذاری در بخش صنایع غذایی را خواستار شد .