پیام خود را بنویسید

اخبار و اطلاعات : نظام بهداشتی کشور به مقابله با تهدیدات در حوزه ایمنی غذا نیاز دارد

 | تاریخ ارسال: 1395/6/20 | 


کد خبر :  12138 تاریخ انتشار :  1395/06/10 

   


معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران:

نظام بهداشتی کشور به مقابله با تهدیدات در حوزه ایمنی غذا نیاز دارد

AWT IMAGE

با توجه به استفاده عوامل بیولوژیک و شیمیایی در جنگها وتنوع استفاده از عوامل مختلف و نیاز نظام بهداشتی کشور به قدرت حل سریع بحرانهای محتمل، کشف سریع اینگونه مخاطرات مستلزم ارتقای آگاهی کلیه کارکنانی است که در خط اول بهداشت و درمان قرار دارند.

به گزارش ایفدونا - Ifdona ،به نقل از  روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران : با توجه به استفاده عوامل بیولوژیک و شیمیایی در جنگها وتنوع استفاده از عوامل مختلف و نیاز نظام بهداشتی کشور به قدرت حل سریع بحرانهای محتمل، کشف سریع اینگونه مخاطرات مستلزم ارتقای آگاهی کلیه کارکنانی است که در خط اول بهداشت و درمان قرار دارند.
 

به مناسبت 8شهریور ماه روز مبارزه با توریسم و در راستای  ارتقای آگاهی کارکنان، اشاره ای به بیوتروریسم خواهیم داشت.

بیوتروریسم  بر اساس تعریف پلیس بین الملل در سال   2007 میلادی  منتشرکردن عوامل بیولوژیکی یا سمی با هدف کشتن ویا آسیب رساندن به انسان ها٬ حیوانات وگیاهان با قصد ونیت قبلی ٬به منظور وحشت آفرینی ٬تهدید و وادار ساختن یک دولت یا گروهی از مردم به انجام عملی ویا برآورده کردن خواسته های سیاسی یا اجتماعی می باشد.

فعالیت گسترده کشورها به تحقیقات گسترده بیولوژیکی قابل استفاده در صنایع غذایی با شاخصه جنگ های بیولوژیک درحوزه غذا را می توان  یکی از دلایل نیاز به پدافند غیرعامل در حوزه زیستی-تهدیدات حوزه غذا دانست. امروزه از دیدگاه سازمان پدافند غیرعامل تهدیدات در هشت گروه کلی تقسیم بندی شده که یکی از آن تهدیدات در حوزه زیستی می باشد.

تهدیدات حوزه زیستی خود شامل شش حوزه انسان، دام ، غذا ، نباتات ، آب آشامیدنی و محیط می باشد.برخی از بیماریهای انسانی،حیوانی و مشترک مرتبط با بیوتروریسم عبارتند از:

بیماریهای انسانی: آبله ،کلرا و شیگلوز

بیماریهای حیوانی: تب خوکی آفریقایی،بیماریهای پا و دهان، طاعون پرندگان

بیماریهای مشترک: آنتراکس،بروسلوز،طاعون،تب های خونریزی دهنده ،ابولا

با توجه به پیشرفت های انجام شده در زمینه علوم زیستی ودستیابی اکثر کشورها به روشهای نوین زیستی و همچنین توانایی دستکاری ژنتیکی برخی از میکروارگانیسمها در جهت افزایش توان بیماریزایی آنها و در نتیجه توان استفاده از این میکروارگانیسم ها توسط برخی از کشورها در غالب سلاحهای میکروبی، ضرورت داشتن آمادگی و قدرت پیشگیری در مقابل این نوع حملات در سایر کشورهای جهان، بیش از پیش نمایان می گردد.

امروزه از تهدیدات جدی در حوزه ایمنی غذا می توان دستکاری ژنتیک محصولات کشاورزی ودامی ، استفاده از سموم کشاورزی غیرمجاز، افزودنی های شیمیایی غیر مجاز،میکروارگانیسم های دارای بیماریزایی بالا،میکروارگانیسم های مقاوم به آنتی بیوتیک را نام برد.
ابعاد تهدیدات زیستی در حوزه غذا بسیار متنوع وپیچیده بوده واولین گام در مدیریت تهدیدات حوزه غذا  رصد و پایش صحیح به موقع وکارآمد می باشد.




CAPTCHA

دفعات مشاهده: 1946 بار   |   دفعات چاپ: 489 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به معاونت غذا و دارو دانشگاه می باشد.