پیام خود را بنویسید

مبانی حاکمیت بالینی : مدیریت خطر و حفظ ایمنی بیمار

 

 مراحل مدیریت خطر

 

  مرحله اول : ایجاد زمینه مناسب

  برای مدیریت خطر بایستی مشخص شود که چگونه این خطرات مدیریت شوند. برای مدیریت خطر باید مسایل اقتصادی، سیاسی و قانونی در نظر گرفته شود. معمولا ذینفعان متفاوتی با نیازهای متفاوتی وجود دارند. پس ضروری است که به نیازهای این افراد به طور مناسب پاسخ داده شود . (17)

  مرحله دوم : شناسایی ریسک

  متدهای زیادی جهت شناسایی ریسک وجود دارد و این متد ها بصورت ترکیبی وجود دارد. در این مرحله در واقع پس از بررسی سیر فرایندها و فعالیت های لازم و نقش افراد در انجام آن ها و با توجه به شرح وظایف شغلی افراد، مبادرت به شناسایی خطراتی می نماییم که در هنگام اجرای این وظایف ممکن است رخ دهد و آن ها را لیست کرده و به احتمال و شدت وقوع خطرات توجه می نماییم. منطقی است که بلافاصله بعد از شناسایی ریسک آنرا بطور مناسب مدیریت کنیم . رویکرد معمول برای درنظر گرفتن حوادث ناخواسته، توجه به حوادث بعد از وقوع است. به طور مثال خطر عوارض استفاده از داروها، بعد از وقوع آن ها، توسط پرسنل درمانی و یا براساس اظهارات بیماران و جبران خسارت آنها بیان می شود. حوادثی که با خسارت مالی بیشتری همراه است، فراوانی کمتری نسبت به حوادثی دارند که توسط پرسنل و بیماران اظهار می شوند. بنابراین اگر فراوانی یا شدت خطا را به تنهایی در نظر بگیریم، احتمال تخمین کمتر یا بیشتر از حد، خواهیم شد. (17)

  مرحله سوم: آنالیز خطر

  پس از شناسایی خطر، به منظور تعیین فعالیتی برای کاهش آن، آنالیز صورت گیرد. ایده ال این است خطراز بین برود ولی معمولا این هدف قابل دستیابی نیست و تلاشها باید در جهت کاهش آنها صورت گیرد. احتمال و شدت خطر را باید در نظرگرفت. خطرات بالینی نادر ولی جدی مثل دیسکرازی خونی که به دنبال برخی داروها رخ میدهد را باید در کنار خطرات شایع ولی کمتر جدی مانند واکنش آلرژ‍یک پوستی، در نظر گرفت.. به طور مثال ممکن است امکان پذیر نباشد، فردی را که احتمال دیسکرازی خونی به دنبال مصرف دارو دارد، را شناسایی کرد. پس باید احتمال بروز آن را پذیرفت. گرچه تعداد زیادی از حوادث خفیف ممکن است به عنوان خطرهای عمده وغیر قابل قبول در نظر گرفته شوند. در نتیجه گفته می شود که از مصرف این دارو باید اجتناب شود مگر اینکه استفاده از آنها اجباری باشد. (17)

  پس فاکتورهایی را که باید در آنالیز خطر در نظر داشت عبارتند از:

  · احتمال رخداد حادثه

  · هزینه حادثه در صورت وقوع (چه مادی وچه غیر مادی)

  · دردسترس بودن روشها برای کاهش احتمال رخداد یک حادثه

  · هزینه راه حل های موجود کاهش خطر (مادی وغیره)

 

 

  مرحله چهارم: برخود با خطر:

 دامنه ای از انتخابها برای مقابله با خطرات بالینی قابل دسترس است. تصمیم گیری باید براساس هزینه مالی مقابله با خطر و هزینه بالقوه جبران آن خطر، استوار باشد. هزینه جلوگیری از یک حادثه شدید ولی نادر ممکن است بسیار بیشتر از هزاران حادثه خفیف باشد

 

 *************************************************************************************************************

  نیازهای اساسی برای یک مدیریت خطر بالینی موفق :

  · رهبری همراه باالتزام به ارتقا ایمنی بیمار

  · خط مشی و استراتژی واضح

  · محیط سازماندهی شده با در نظر گرفتن ایمنی بیمار به عنوان یک مقوله مهم و پاسخگو اما بدون سرزنش

  · منابع کافی برای حمایت فرایندها و پاسخگویی به فرایندها

  ارزشیابی به منظور اطمینان از اجرای مدیریت خطر

دانلود پاورپوینت آموزشی ارائه شده در کارگاه حاکمیت بالینی دانشگاه

 




CAPTCHA
دفعات مشاهده: 4070 بار   |   دفعات چاپ: 576 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 89 بار   |   0 نظر


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به معاونت درمان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Treatment deputy

Designed & Developed by : Yektaweb