اخبار و رویدادهای مرکز

سامانه انتقال و آرشیو تصاویر پزشکی

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

:: واحد بهداشت محیط : شرح وظایف ::

مسئول واحد بهداشت محیط : آقای افشین قربانی

اهداف واحد بهداشت محیط :

واحد بهداشت محیط مرکز آموزشی درمانی 5 آذر از بدو شروع بکار اهداف کلی زیر رادنبال کرده است

 1 - مشارکت دادن پزشکان . پرستاران. بهیاران . خدمات وسایر پرسنل( اتاق عمل . رختشویخانه .آشپزخانه و ... )

  2- ایجاد ارتباط تنگاتنگ بین واحد بهداشت محیط با بخشهای مختلف بیمارستان و ایجاد پل ارتباطی این بخشها با مرکز بهداشت شهرستان از طریق واحد بهداشت بیمارستان.

  3- انجام اصول ایزولاسیون در خصوص بیمارانی که نیاز به ایزوله دارند. (جدا سازی بیماریهای عفونی یا مبتلا به نقص ایمنی یا عفونی )

  4- پیگیری بیماریهای مورد دار قابل گزارش و ثبت آمار اینگونه بیماریها و گزارش فوری به مرکز بهداشت جهت ادامه پیگیری )

  5- مراقبت از پرسنل بویژه پرسنل درمانی بدلیل مواجه شغلی با خطرات . پیگیری واکسیناسیون و تشکیل پرونده بهداشتی برای هر یک از آنها ..

  6- انجام مرتب آزمایشات انجام شده در فرم پرونده بهداشتی .

  7- تدوین وتوسعه برنامه های آموزشی در بیمارستان که این آموزش شامل نیروهای پرستاری و خدماتی میباشد.

  8- آموزش بهداشت به پرسنل بیمارستان در جهت کاهش موارد آلودگی .

  9-آموزش نیروهای درمانی و خدماتی در جهت استفاده از گند زراها و چگونگی گند زدایی وسایل و تجهیزات بخشها .

  10- آموزش بهداشت محیط و چگونگی نظافت بخشها توسط خدمات .

  11- آموزش نحوه تفکیک زباله ونحوه انتقال زباله به محل نگهداری موقت .

  12- آموزش در جهت چگونگی استفاده از وسایل و تجهیزات برای جلوگیری از نشر عفونتهای بیمارستانی

  13- آموزش در جهت چگونگی شستشوی دستها

  14- آموزش بهداشت مواد غذایی

  15- ارائه برنامه جامع در خصوص نحوه نظافت بیمارستان (اعم از نظافت روزانه – هفتگی – ماهیانه – سالیانه ) وحتی برنامه ریزیبرای عیادت کنندگان با هدف جلوگیری از عفونتهای بیمارستانی

  16- ارائه برنامه و اجرای کامل بهداشت محیط بیمارستان

  17- ارائه برنامه کامل در خصوص جمع آوری . حمل و نقل و تفکیک زباله های بیمارستانی

  18- نظارت بر چگونگی دفع فاضلاب . کلر سنجی پساب خروجی .

  19-نظارت بر چگونگی نظافت و رفت وروب بیمارستان

  20- ضد عفونی اتاقهای بیماران پس از آلودگی توسط مواد گند زدای مناسب

  21- ضد عفونی اتاقهای بیماران پس از آلودگی توسط بیماران عفونی و ... بوسیله دستگاههای ضد عفونی کننده و اشعه ها یا فرمالین .

  22- ارائه برنامه مناسب و اجرای آن در واحد رختشویخانه بیمارستان جهت شستشوی هر چه بهتر ملحفه ها و البسه بیماران و جلوگیری از انتشار عفونتهای بیمارستانی .

  23 - ارائه برنامه مناسب و اجرای کامل آن در آشپزخانه و سلف سرویس بیمارستان و ارائه جامع بهداشت مواد غذایی به عنوان یکی از اصلی ترین وظایف بهداشت محیط در هر امکنه عمومی

 اهم فعالیتهای بهداشت محیط به شرح زیر است

الف) بازدید از بخشها : روزانه تعدادی از بخشها مورد بازدید و پایش قرار گرفته و ایرادات بهداشتی در بخشها مرتفع میشود.

 ب) نظارت بر چگونگی دفع زباله : زباله در بیمارستان دو نوع میباشد . عفونی و معمولی . واین دو نوع در دو نوع کیسه زباله مشکی و زرد جمع آوری میشود.

  •   زباله عفونی : به کلیه زباله هایی که در ارتباط با بیمار یا مسائل درمانی باشد مانند پانسمان ، سرم ، سر سوزنها و ...که این زباله ها در کیسه ها و سظلهای زرد رنگ جمع آوری میگردد و پس از حمل به جایگاه نگهداری زباله توسط دستگاه امحاء زباله سوزانده و بی خطر سازی میگردد.
  •   زباله معمولی : به کلیه زباله های شبه خانگی مانند کاغذ و کارتن شیرینی و ظروف کمپوت و زباله هایی که توسط امور اداری تولید میشود . که این زباله ها در سطلهای آبی رنگ با کیسه زباله های مشکی رنگ جمع آوری گشته و به جایگاه نگهداری موقت زباله حمل میگردد . این زباله ها توسط شهرداری جمع آوری میگردد.

  ج)ضد عفونی اطاق ها : در هر مورد عفونت قابل انتقال که احتیاج به گند زدایی اطاق میباشد انجام میشود که در حال حاضر از محلولهایی مانند دکونکس استفاده میشود.

  د)نظارت بر واحد رختشویخانه : فعالیت در رختشویخانه به شرح زیر میباشد.

  •   آموزش چگونگی شستشوی البسه و ملحفه با توجه به نوع آن
  •  آموزش استفاده صحیح از مواد شوینده و ضد عفونی کننده با توجه به نوع البسه
  •   آموزش جهت رعایت نکات ایمنی توسط کارگران رختشویخانه

   ه) آشپزخانه و سلف سرویس:

  • ممنوع کردن رفت و آمد پرسنل به آشپزخانه بیمارستان
  •    گذاشتن دمپایی مخصوص آشپزخانه بگونه ای که هیچکس با کفش خود وارد آشپزخانه نگردد.
  •   تهیه کارت معاینه پزشکی و بهداشتی برای کلیه پرسنلی که با مواد غذایی سرو کار دارند.
  •   ارائه برنامه جهت شستشوی کامل روزانه و هفتگی آشپزخانه و سلف سرویس
  •    ضد عفونی سطوح آشپزخانه با مواد گندزدای مناسب
  •    فرم کردن پرسنل آشپزخانه با لباس یکدست و مخصوص

    و)نظافت روتین بیمارستان:   آموزش در چگونگی استفاده از مواد شوینده و گندزداها و نیز چگونگی نظافت بخشها

    ز)مراقبت از پرسنل:

  •   تشکیل پرونده بهداشتی پرسنل: اطلاعات مربوط به کارهای بهداشتی فرد مانند انجام واکسیناسیونها ... در داخل پرونده بایگانی میشود.
  •   معرفی جهت انجام برخی آزمایشهای مهم مانند هپاتیت و ایدز و...
  •   پیگیری واکسیناسیون پرسنل با توجه به اطلاعات داده شده در پرونده پرسنل
  •   تهیه واکسن آنفولانزا و انجام آن
  •   آموزش جهت استفاده از وسایل ایمنی هنگام کار توسط نیروهای شاغل در بخش از قبیل استفاده از ماسک و دستکش و شستشوی دستها قبل و بعد از انجام کار.

  ح)آموزش بهداشت:   با توجه به کمبود نیروها مخصوصا نیروهای خدماتی و ترنور بالای بخشها امکان اینکه همیشه برای آنها کلاس گذاشته شود، مقدور نیست. ولی گاها کلاسهایی آموزشی برای آنها برگزار شده و اکثرا بصورت چهره به چهره این آموزش در بخشها انجام میشود.

  ی)جداسازی بیماران عفونی: در صورت مشاهده یک بیمار عفونی واگیردار و با تشخبص پزشک متخصص، بیمار ایزوله میگردد. یعنی بیمار به تنهایی یا با بیمارانی با همان تشخیص بیماری در یک اتاق نگهداری میشوند. و از تماس با بیماران دیگر جلوگیری میگردد. کادر پرستاری و خدماتی نیز میبایست در مواجهه با بیمار مذکور رعایت مسائل ایمنی را بنمایند و اتاق پس از ترخیص بیمار حتما باید با مواد مناسب گندزدایی شود و تا این کار انجام نشده است نباید بیمار دیگری بستری شود.

دفعات مشاهده: 4075 بار   |   دفعات چاپ: 1617 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 26 بار   |   0 نظر

کد امنیتی را در کادر بنویسید >
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 935 queries by yektaweb 3461