پیام خود را بنویسید

صفحه اصلی : کنترل فشار خون

AWT IMAGE

شیر بدون چربی بخورید.البته اگر از این نوع شیرها در دسترستان نیست می توانید شیر یک درصد چربی میل کنید.
در سالادتان اسفناج بریزید: اسفناج از سبزی های پر فیبر ، کم کالری و مملو از مواد مغذی است که به سامت قلب و عروق کمک می کند و مواد مغذی آن عبارتند از پتاسیم، منیزیم، اسید فولیک که خاصیت کم کردن فشارخون را دارند.
ماهی بیشتر بخورید: در میان انواع گوشت ها، ماهی از بهترین ها است .این منبع پروتئینی سرشار از اسید چرب امگا 3 است و مواد مغذی ای دارد که از تشکیل پلاک در عروق و از افزایش فشارخون جلوگیری می کند . البته بهتر است ماهی را تنوری یا کباب شده میل کنید که کمترین روغن در تهیه آن بکار رود و همراه با انواع سبزی های تازه مصرف شود .

قهوه را حذف کنید: قهوه از نوشیدنی هایی است که مداومت در خوردن آن می تواند باعث افزایش فشار خون شود زیرا موجب باریک شدن عروق و درنهایت گرفتگی آنها را به دنبال خواهد داشت . به همین دلیل قهوه را از فهرست نوشیدنی هایی که در روز میل می کنید حذف کرده و به جای آن چای سبزبنوشید .
مصرف نمک را کاهش دهید : نمک از منابع سدیم است که دریافت آن باعث افزایش فشار خون می شود و زمینه را برای ابتلا به سرطان های معده ،مری و مثانه افزایش می دهد . انواع بیسکویت ، کنسروها، سوسیس وکالباس از منابع سدیم هسنتد پس باید از خوردن بیش از حد آنها صرف نظر کنید . به جای نمک بهتر است از سایر ادویه ها و گیاهان معطر به خصوص
رازیانه ، فلفل سیاه ، زنجبیل ، ریحان و ترخون استفاده کنید و برای طعم دار کردن ، آنها را در غذاهایتان بریزید .
شکر کمتر مصرف کنید : شکر از طعم دهنده هایی است که باعث افزایش وزن می شود و با بروز چاقی ، زمینه ابتلا به فشار خون افزایش پیدا خواهد کرد .
به همین دلیل گفته می شود افراد چاق احتمال بیشتری دارد که به فشار خون مبتلا شوند . توصیه می شود به جای شکر از عسل استفاده کنید و به جای انواع شیرینی ها ) که منبع شکر هستند( میوه های شیرین و توت بخورید .
انواع لوبیا را در سبد غذایی تان بگنجانید: منظور از انواع لوبیاها ، لوبیا چیتی،قرمز و سفید و چشم بلبلی است. این مواد غذایی مملو از فیبرهای محلول ،منیزیم و پتاسیم هستند که همگی خاصیت کاهندگی فشار خون را دارند . به همین دلیل آنها را در سالاد و سوپ بریزید و از خواص ارزشمند آنها برخوردارشوید.
گاهی به جای نان سبوس دار ، سیب زمینی بخورید: سیب زمینی منبع غنی از منیزیم و پتاسیم محسوب می شود و هر دوی این املاح معدنی باعث کاهش فشار خون می شوند. به همین دلیل توصیه می شود سیب زمینی را تنوری و بعد از مزه دار کردن ، آن را با سبزی های معطری مانند نعناع و حتی پودر سیر، به جای برش های نان میل کنید. فراموش نکنید که هر یک عدد سیب زمینی 80کیلو کالری انرژی دارد و یک واحد نان و غلات محسوب می شود .
روغن زیتون را انتخاب کنید: روغن زیتون یکی از بهترین روغن ها است  زیرا خاصیت کاهندگی فشار خون دارد و می توانید برای پخت و پز و استفاده از آن در سالاد استفاده کنید .

سرکه سیب بخورید: سرکه سیب از چاشنی هایی است که به کاهش فشار خون کمک می کند. اگر یک لیوان آب را با 1 قاشق غذا خوری سرکه سیب مخلوط و به آن یک قاشق غذا خوری عسل اضافه کنید و صبح با معده خالی این نوشیدنی را بنوشید در طولانی مدت فشار خونتان تنظیم خواهد شد . البته ازاین خاصیت ، زمانی برخوردار خواهید شد که پرهیز غذایی هم داشته باشید .
آب کرفس بنوشید: شما می توانید آب کرفس را با مخلوط کن یا آبمیوه گیری تهیه کنید . بررسی ها نشان داده اند نوشیدن 2 تا 3 لیوان آب کرفس درماه به تنظیم فشار خون کمک می کند و آن را به حد طبیعی می رساند .
خیار را فراموش نکنید: خیار از سبزی هایی است که خاصیت ادرارآوری دارد و با تامین آب بدن باعث کاهش فشار خون می شود و به همین دلیل بهتراست در روز 2 خیار تازه بخورید . برای طعم دار کردن آن می توانید به جای نمک از سبزی های معطر مانند نعناع ، آویشن و یا شوید استفاده کنید .
منبع: مجله سلامت- شماره 415 سال 92


دفعات مشاهده: 3829 بار   |   دفعات چاپ: 559 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



CAPTCHA