| تاریخ ارسال: 1399/2/23 |
کبد چرب
کبد مثل یک صافی عمل می کند و باعث تصفیه ی خون ورودی به خود از موادی مثل چربی ها،سلول های مرده و ناسالم،سلول های سرطانی،مواد شیمیایی و باکتری ها می شود.حال اگر این صافی طبیعی بدن با چربی های غیر طبیعی و زائد مسدود شود خون ورودی به آن تصفیه نشده و خون ناسالم در بدن به گردش در می آید
تعریف کبد چرب
به تجمع برگشت پذیر چربی در سلول های کبد که باعث التهاب آن می شوند
انواع کبد چرب
۱-کبد چرب غیر الکلی:در اثر اختلالات بالینی مثل دیابت،چاقی و سوئ تغذیه به وجود می آید
۲-کبد چرب الکلی:در اثر مصرف الکل،کبد صدمه دیده و توانایی شکستن چربی ها را از دست می دهد که نهایتا موجب سیروز کبدی می شود.
سیروز کبدی:سیروز یک اختلال فیبروزی و از بین برنده ی سلول های کبد است که ساختمان کبد را بر هم می ریزد که در نهایت باعث عدم کارایی کبد می شود.
۳-کبد چرب بارداری:خیلی نادر است و علت مشخصی ندارد ولی احتمالا در اثر هورمون های ترشح شده در دوران بارداری به وجود می آید.علایم در سه ماهه ی سوم به شکل تهوع و استفراغ و درد قسمت بالایی سمت راست شکم بارز می شود.
تظاهرات بالینی
درد مبهم قسمت فوقانی راست شکم،بزرگی کبد،قرمزی کف دست،بزرگی طحال
تشخیص
بررسی آنزیم های کبدی،بررسی قند و چربی های خون،چک از نظر ویروس های هپاتیتی،سونوگرافی و گاها جهت اثبات تشخیص نمونه برداری.
درمان
رفع اختلالات زمینه ایی،ورزش روزانه،مصرف میوه و سبزیجات،کاهش تدریجی وزن در افراد چاق،گاها دارو درمانی،جراحی کبد و نهایتا در موارد پیشرفته پیوند کبد
نکات
اگر کبد چرب درمان نشود،افزایش مرگ سلول های کبدی را شاهد خواهیم بود که این باعث سیروز و در نهایت سرطان کبد می شود.
کاهش ناگهانی وزن باعث تشدید بیماری می شود.
انواع
کبد چرب غیرالکلی: این بیماری زمانی رخ میدهد که کبد در شکستن چربیها دچار مشکل شده و با جمع شدن چربی در بافتهای کبد، فرد دچار کبد چرب میگردد. انواع این بیماری با مصرف الکل مرتبط نبوده و زمانی مشخص میشود که ۱۰ درصد یا بیشتر وزن کبد حاوی چربی باشد. این بیماری خود نیز به چند دسته تقسیم شده و در شدیدترین مراحل باعث سیروز کبدی یا زخم و سپس نارسایی کبدی میگردد
کبد چرب الکلی: این بیماری جزء اولین مرحلههای بیماریهای کبدی مربوط به الکل است. کبد با مصرف زیاد الکل صدمه دیده و قادر به شکستن چربیها نیست. اگر فرد از مصرف الکل خودداری نماید، این نوع کبد چرب کمکم درمان میگردد، اما در صورت ادامه به مصرف الکل فرد ممکن است دچار سیروز کبدی گردد.
کبد چرب بارداری: هرچند این نوع از کبد چرب خیلی نادر بوده، با این حال جمع شدن چربی در هنگام بارداری میتواند خطراتی جدی هم برای مادر و هم برای جنین داشته باشد. این بیماری میتواند باعث نارسایی کبدی، نارسایی کلیه، عفونت شدید یا خونریزی شود. هرچند دلیل این بیماری کاملاً شناخته نشده اما دانشمندان معتقدند این بیماری با هورمونهای این دوران در ارتباط است. علایم این بیماری در سه ماه سوم رخ داده و شامل حالت تهوع، استفراغ، درد در قسمت بالایی سمت راست شکم، زردی و کسالت عمومی میباشد. زنان باردار باید آزمایشهای لازم را برای اطلاع از این بیماری انجام دهند، اکثر زنان پس از زایمان شروع به بهبود مینمایند.
کبد چرب به ۴ گرید از نظر میزان پیشرفت دستهبندی میشود. گرید ۱ کبد چرب سادهترین نوع آن است که دلیل آن خوردن مواد غذایی ناسالم است. البته این گرید با افزایش فعالیتهای روزانه و تغذیه سالم کاملا برطرف می گردد. گرید ۲ کبد چرب در این حالت وضعیت بیمار کمی سختتر و پیچیدهتر میشود این حالت از کبد چرب، رژیم غذایی خاص خود را نیز دارد. گرید ۳ کبد چرب تنها با بهبود سبک زندگی قابل درمان خواهد بود ورزش،تغذیه مناسب(کاهش مصرف انواع گوشت،فست فودها،چربی ها و غذاهای چرب و...)کاهش استرس و دیگر موارد. البته این هشداری است برای افراد دارای کبد چرب گرید ۲و۱هستندکه در درمان بیماری خود سهل انگاری میکنند. در نهایت گرید ۴ کبد چرب که به سیروز کبدی معروف است،در صورت اقدام نکردن برای بهبود بیماری پیوند کبد برای فرد احتیاج میشود.
علت اصلی بروز کبد چرب ناشناخته است، ولی تعدادی از اختلالات بالینی معین به عنوان علل زمینهای شناخته شدهاند. هفتاد درصد بیماران مبتلا به کبد چرب چاق هستند.
دیابت و بالا بودن چربیهای خون نیز از علل زمینهای آن میباشند. عوامل مختلفی که باعث تغییر متابولیسم در بدن میشوند، شامل کاهش ناگهانی وزن، سوء تغذیه، تغذیه وریدی و گرسنگی طولانی مدت مانند گرفتن روزه نیز ممکن است باعث کبد چرب شوند.
انجام بعضی از جراحیهای شکم شامل برداشتن کیسه صفرا، برداشتن قسمتی از روده یا معده، جراحی روی لوزالمعده و مصرف بعضی از داروهای خاص شامل هورمون استروژن، کورتون (استروئیدها، آمیودارون، تاموکسی فن، والپروات سدیم) نیز از علل زمینهساز کبد چرب هستند. در کودکان اختلالات مادر زادی شامل سوء جذب چربیها، سیستیک فیبروزیس وبیماری ویلسون با کبد چرب همراه هستند.
طیف گستردهای از بیماریها مانند کلسترول بالا، سطح بالای تری گلیسیرید در خون، سندرم متابولیک، چاقی (به ویژه هنگامی که چربی در شکم متمرکز است)، سندرم تخمدان پلی کیستیک، آپنه، دیابت نوع ۲، کمکاری تیروئید کمکاری غده هیپوفیزخطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی افزایش میدهند.
بهطور کلی میتوان عوامل ایجاد این بیماری را به شرح زیر عنوان کرد: رژیم غذایی نادرست، استرس درونی و نهفته، مصرف دارو بیش از حد معمول، مصرف لووستاتینها و غذاهای فست فودی (سوسیس، کالباس، سس، پیتزا و…) متخصصان اعتقاد دارند که شیوه ناصحیح زندگی و تبعات آن از قبیل چاقی و اضافه وزن در ابتلا به کبد چرب در بین سنین مختلف دخیل است؛ داشتن شیوه زندگی صحیح، داشتن وزن ایدهآل و مناسب، انجام فعالیتهای بدنی روزانه، پیروی از رژیم غذایی سالم، پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی و دوری از استرس از جمله راههای درمان این بیماری است.
عوارض و عواقب
در اکثر بیماران مبتلا به کبد چرب، مشکل جدی برای کبد ایجاد نمیشود. کبد چرب از نظر بالینی یک اختلال پایدار و ساکت شناخته شده و در بیشتر موارد سبب اختلال شدیدی در کبد نمیشود و با درمان بهبود مییابد؛ ولی در تعداد اندکی از بیماران با گذشت زمان بافت جوشگاهی و فیبروز در کبد ایجاد شده و در نهایت سیروز و نارسایی کبد ایجاد میشود. چون پیشبینی مسیر بیماری در یک فرد و این که در کدام بیمار پیشرفت خواهد کرد، مشکل است، درمان و کنترل آن برای همه مبتلایان الزامی است.[
روش های پیشگیری و جلوگیری از بیماری کبد چرب
در بیماری کبد چرب چه اتفاقی برای بدن رخ می دهد؟
کبد، در میان چیزهای دیگر، چربی را کنترل می کند به عبارت دیگر، چربی را از خون خارج می کند و به سایر قسمت های بدن منتقل می کند. در بیماری کبد چرب ، این «مدیریت چربی ها» مختل می شود. کبد همچنان چربی را از خون گرفته و سلولهای کبدی نیز چرب می شوند اما کبد قادر به انتقال چربی نیست و در نتیجه چربی شروع به جمع شدن در خودش می کند. با گذشت زمان، این افزایش چربی باعث التهاب می شود که باعث خسارت سلول های کبدی می شود. اگر این روند ادامه یابد، سلولهای کبدی شروع به خاموش شدن می کنند و سیروز می تواند رشد کند. سیروز می تواند منجر به نارسایی کبد و سرطان کبد شود.
داشتن بیماری کبد چرب نیز خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد، مستقل از داشتن دیابت، اضافه وزن و / یا داشتن تری گلیسیرید بالا.
چگونه می توان بیماری کبد چرب را درمان یا از آن جلوگیری کرد؟
این سوالی میلیون ها انسان است ؛ در حال حاضر، هیچ دارویی وجود ندارد که درمان کند اما خبری خوب نیز وجود دارد:اول، محققان در سوئد در حال کار بر روی "کوکتلی" هستند، که در آزمایشگاه به نظر می رسد به کبد کمک می کند. اما زمانی ممکن میف شود که در دسترس باشد. با این وجود، اگرچه این یک قرص سحرآمیز نیست، اما تغییرات شیوه زندگی می تواند کمک کند. این تغییرات می تواند میزان چربی در کبد را کاهش دهد.
راه هایی برای درمان بیماری کبد چرب
کاهش وزن:
از دست دادن بین ۵ تا ۱۰ درصد از وزن می تواند شگفتی هایی برای سلامت کبد شما بوجود آورد، کمک به بهبود چربی، آسیب سلول های کبدی و التهاب. اما رها کردن یا گرفتن رژیمهای سخت و سریع - یا کاهش وزن خیلی سریع، در واقع می تواند NAFLD را بدتر کند.
ورزش برای پیشگیری از بیماری کبد چرب:
ورزش به طور غیر مستقیم می تواند با کاهش وزن، بهبود حساسیت به انسولین، بهبود کنترل قند خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی از بروز و پیشرفت کبد چرب جلوگیری کند.
ورزش بسیار موثر در درمان بیماری کبد چرب
تاثیرات داروها بر کبد چرب:
انواع خاصی از قرص های دیابتی - متفورمین و تیازولیدیدین ها (tzds) - افزایش حساسیت به انسولین را تقویت می کنند. استاتین ها و ایزیتیب، که داروهای کاهش چربی هستند، می تواند مفید باشند.
" بدون مشورت پزشک مصرف این داروها ممنوع است"
پیوند کبد:
پیوند کبد در صورتی که دچار سیروز شده اید، برایتان پیشنهاد می شود. اگر شخص پیوند دهنده هیچ مشکلی چون بیماری قلبی نداشته باشد، کاندیدان مناسبی برای پیوند می شوند.
روش هایی برای جلوگیری و پیشگیری از کبد چرب
مکمل های غذایی برای کاهش چربی کبد:
اسیدهای چرب امگا ۳ (به عنوان مثال روغن ماهی) می تواند سطح تری گلیسیرید را کاهش دهد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد و همچنین خطر مرگ را از بیماری های قلبی کاهش دهد. برخی مطالعات نشان می دهد که آنها همچنین می توانند چربی را در کبد کاهش دهند.
افزایش دوز ویتامین E، آنتی اکسیدان، در چندین آزمایش بالینی برای بهبود چربی در کبد نشان داده شده است. ویتامین D، طبق یک مطالعه، همچنین به کاهش شدت چربی کبد و التهاب کمک می کند. دیگر مکمل های غذایی که به کمک بهبود NAFLD وعده داده اند، شامل پروبیوتیک ها و زنجبیل است.
انتخاب غذا بسیار مهم در پیشگیری از بیماری کبد چرب:
سبک غذای مدیترانه ای برای مدیریت دیابت و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مفید است. محدود کردن مصرف غذاهای کربوهیدرات تصفیه شده مانند غذاهای شیرین و شربت ذرت با فروکتوز بالا و جایگزینی برخی از مصرف کربوهیدرات با چربی های مضر (موجود در روغن زیتون و آجیل) نیز می تواند مفید باشد. محدود کردن مصرف چربی اشباع شده و مصرف چربی ترانس می تواند مقاومت به انسولین و التهاب را کاهش دهد.
غذای بیماران کبد چرب
غذاهایی که مصرف می کنید در پیشگیری و جلوگیری از بیماری کبد چرب بسیار موثر هستند
حذف الکل برای پیشگیری از بیماری کبد چرب:
بیماری کبد چرب ناشی از نوشیدن الکل نیست اما الکل ممکن است موجب نارسا شدن بیشترش شود، و پزشک شما ممکن است به شما توصیه کند که از آن اجتناب کنید.
قهوه مناسب برای بیماری کبد چرب:
مطالعات نشان داده است که افرادی NAFLD دارند و قهوه مصرف می کنند، دارای آسیب کبدی کمتری نسبت به افرادی که NAFLD دارند و قهوه نمی نوشند، هستند. در حالی که این امر لزوما علتی برای شروع نوشیدن قهوه نیست، اما این یک خبر خوب برای عاشق قهوه ایت. فقط حتما از شکر پرهیز کنید.
کبد مثل یک صافی عمل می کند و باعث تصفیه ی خون ورودی به خود از موادی مثل چربی ها،سلول های مرده و ناسالم،سلول های سرطانی،مواد شیمیایی و باکتری ها می شود.حال اگر این صافی طبیعی بدن با چربی های غیر طبیعی و زائد مسدود شود خون ورودی به آن تصفیه نشده و خون ناسالم در بدن به گردش در می آید

تعریف کبد چرب
به تجمع برگشت پذیر چربی در سلول های کبد که باعث التهاب آن می شوند
انواع کبد چرب
۱-کبد چرب غیر الکلی:در اثر اختلالات بالینی مثل دیابت،چاقی و سوئ تغذیه به وجود می آید
۲-کبد چرب الکلی:در اثر مصرف الکل،کبد صدمه دیده و توانایی شکستن چربی ها را از دست می دهد که نهایتا موجب سیروز کبدی می شود.
سیروز کبدی:سیروز یک اختلال فیبروزی و از بین برنده ی سلول های کبد است که ساختمان کبد را بر هم می ریزد که در نهایت باعث عدم کارایی کبد می شود.
۳-کبد چرب بارداری:خیلی نادر است و علت مشخصی ندارد ولی احتمالا در اثر هورمون های ترشح شده در دوران بارداری به وجود می آید.علایم در سه ماهه ی سوم به شکل تهوع و استفراغ و درد قسمت بالایی سمت راست شکم بارز می شود.
تظاهرات بالینی
درد مبهم قسمت فوقانی راست شکم،بزرگی کبد،قرمزی کف دست،بزرگی طحال
تشخیص
بررسی آنزیم های کبدی،بررسی قند و چربی های خون،چک از نظر ویروس های هپاتیتی،سونوگرافی و گاها جهت اثبات تشخیص نمونه برداری.
درمان
رفع اختلالات زمینه ایی،ورزش روزانه،مصرف میوه و سبزیجات،کاهش تدریجی وزن در افراد چاق،گاها دارو درمانی،جراحی کبد و نهایتا در موارد پیشرفته پیوند کبد
نکات
اگر کبد چرب درمان نشود،افزایش مرگ سلول های کبدی را شاهد خواهیم بود که این باعث سیروز و در نهایت سرطان کبد می شود.
کاهش ناگهانی وزن باعث تشدید بیماری می شود.
انواع
کبد چرب غیرالکلی: این بیماری زمانی رخ میدهد که کبد در شکستن چربیها دچار مشکل شده و با جمع شدن چربی در بافتهای کبد، فرد دچار کبد چرب میگردد. انواع این بیماری با مصرف الکل مرتبط نبوده و زمانی مشخص میشود که ۱۰ درصد یا بیشتر وزن کبد حاوی چربی باشد. این بیماری خود نیز به چند دسته تقسیم شده و در شدیدترین مراحل باعث سیروز کبدی یا زخم و سپس نارسایی کبدی میگردد
کبد چرب الکلی: این بیماری جزء اولین مرحلههای بیماریهای کبدی مربوط به الکل است. کبد با مصرف زیاد الکل صدمه دیده و قادر به شکستن چربیها نیست. اگر فرد از مصرف الکل خودداری نماید، این نوع کبد چرب کمکم درمان میگردد، اما در صورت ادامه به مصرف الکل فرد ممکن است دچار سیروز کبدی گردد.
کبد چرب بارداری: هرچند این نوع از کبد چرب خیلی نادر بوده، با این حال جمع شدن چربی در هنگام بارداری میتواند خطراتی جدی هم برای مادر و هم برای جنین داشته باشد. این بیماری میتواند باعث نارسایی کبدی، نارسایی کلیه، عفونت شدید یا خونریزی شود. هرچند دلیل این بیماری کاملاً شناخته نشده اما دانشمندان معتقدند این بیماری با هورمونهای این دوران در ارتباط است. علایم این بیماری در سه ماه سوم رخ داده و شامل حالت تهوع، استفراغ، درد در قسمت بالایی سمت راست شکم، زردی و کسالت عمومی میباشد. زنان باردار باید آزمایشهای لازم را برای اطلاع از این بیماری انجام دهند، اکثر زنان پس از زایمان شروع به بهبود مینمایند.
کبد چرب به ۴ گرید از نظر میزان پیشرفت دستهبندی میشود. گرید ۱ کبد چرب سادهترین نوع آن است که دلیل آن خوردن مواد غذایی ناسالم است. البته این گرید با افزایش فعالیتهای روزانه و تغذیه سالم کاملا برطرف می گردد. گرید ۲ کبد چرب در این حالت وضعیت بیمار کمی سختتر و پیچیدهتر میشود این حالت از کبد چرب، رژیم غذایی خاص خود را نیز دارد. گرید ۳ کبد چرب تنها با بهبود سبک زندگی قابل درمان خواهد بود ورزش،تغذیه مناسب(کاهش مصرف انواع گوشت،فست فودها،چربی ها و غذاهای چرب و...)کاهش استرس و دیگر موارد. البته این هشداری است برای افراد دارای کبد چرب گرید ۲و۱هستندکه در درمان بیماری خود سهل انگاری میکنند. در نهایت گرید ۴ کبد چرب که به سیروز کبدی معروف است،در صورت اقدام نکردن برای بهبود بیماری پیوند کبد برای فرد احتیاج میشود.
علت اصلی بروز کبد چرب ناشناخته است، ولی تعدادی از اختلالات بالینی معین به عنوان علل زمینهای شناخته شدهاند. هفتاد درصد بیماران مبتلا به کبد چرب چاق هستند.
دیابت و بالا بودن چربیهای خون نیز از علل زمینهای آن میباشند. عوامل مختلفی که باعث تغییر متابولیسم در بدن میشوند، شامل کاهش ناگهانی وزن، سوء تغذیه، تغذیه وریدی و گرسنگی طولانی مدت مانند گرفتن روزه نیز ممکن است باعث کبد چرب شوند.
انجام بعضی از جراحیهای شکم شامل برداشتن کیسه صفرا، برداشتن قسمتی از روده یا معده، جراحی روی لوزالمعده و مصرف بعضی از داروهای خاص شامل هورمون استروژن، کورتون (استروئیدها، آمیودارون، تاموکسی فن، والپروات سدیم) نیز از علل زمینهساز کبد چرب هستند. در کودکان اختلالات مادر زادی شامل سوء جذب چربیها، سیستیک فیبروزیس وبیماری ویلسون با کبد چرب همراه هستند.
طیف گستردهای از بیماریها مانند کلسترول بالا، سطح بالای تری گلیسیرید در خون، سندرم متابولیک، چاقی (به ویژه هنگامی که چربی در شکم متمرکز است)، سندرم تخمدان پلی کیستیک، آپنه، دیابت نوع ۲، کمکاری تیروئید کمکاری غده هیپوفیزخطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی افزایش میدهند.
بهطور کلی میتوان عوامل ایجاد این بیماری را به شرح زیر عنوان کرد: رژیم غذایی نادرست، استرس درونی و نهفته، مصرف دارو بیش از حد معمول، مصرف لووستاتینها و غذاهای فست فودی (سوسیس، کالباس، سس، پیتزا و…) متخصصان اعتقاد دارند که شیوه ناصحیح زندگی و تبعات آن از قبیل چاقی و اضافه وزن در ابتلا به کبد چرب در بین سنین مختلف دخیل است؛ داشتن شیوه زندگی صحیح، داشتن وزن ایدهآل و مناسب، انجام فعالیتهای بدنی روزانه، پیروی از رژیم غذایی سالم، پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی و دوری از استرس از جمله راههای درمان این بیماری است.
عوارض و عواقب
در اکثر بیماران مبتلا به کبد چرب، مشکل جدی برای کبد ایجاد نمیشود. کبد چرب از نظر بالینی یک اختلال پایدار و ساکت شناخته شده و در بیشتر موارد سبب اختلال شدیدی در کبد نمیشود و با درمان بهبود مییابد؛ ولی در تعداد اندکی از بیماران با گذشت زمان بافت جوشگاهی و فیبروز در کبد ایجاد شده و در نهایت سیروز و نارسایی کبد ایجاد میشود. چون پیشبینی مسیر بیماری در یک فرد و این که در کدام بیمار پیشرفت خواهد کرد، مشکل است، درمان و کنترل آن برای همه مبتلایان الزامی است.[
روش های پیشگیری و جلوگیری از بیماری کبد چرب
در بیماری کبد چرب چه اتفاقی برای بدن رخ می دهد؟
کبد، در میان چیزهای دیگر، چربی را کنترل می کند به عبارت دیگر، چربی را از خون خارج می کند و به سایر قسمت های بدن منتقل می کند. در بیماری کبد چرب ، این «مدیریت چربی ها» مختل می شود. کبد همچنان چربی را از خون گرفته و سلولهای کبدی نیز چرب می شوند اما کبد قادر به انتقال چربی نیست و در نتیجه چربی شروع به جمع شدن در خودش می کند. با گذشت زمان، این افزایش چربی باعث التهاب می شود که باعث خسارت سلول های کبدی می شود. اگر این روند ادامه یابد، سلولهای کبدی شروع به خاموش شدن می کنند و سیروز می تواند رشد کند. سیروز می تواند منجر به نارسایی کبد و سرطان کبد شود.
داشتن بیماری کبد چرب نیز خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد، مستقل از داشتن دیابت، اضافه وزن و / یا داشتن تری گلیسیرید بالا.
چگونه می توان بیماری کبد چرب را درمان یا از آن جلوگیری کرد؟
این سوالی میلیون ها انسان است ؛ در حال حاضر، هیچ دارویی وجود ندارد که درمان کند اما خبری خوب نیز وجود دارد:اول، محققان در سوئد در حال کار بر روی "کوکتلی" هستند، که در آزمایشگاه به نظر می رسد به کبد کمک می کند. اما زمانی ممکن میف شود که در دسترس باشد. با این وجود، اگرچه این یک قرص سحرآمیز نیست، اما تغییرات شیوه زندگی می تواند کمک کند. این تغییرات می تواند میزان چربی در کبد را کاهش دهد.
راه هایی برای درمان بیماری کبد چرب
کاهش وزن:
از دست دادن بین ۵ تا ۱۰ درصد از وزن می تواند شگفتی هایی برای سلامت کبد شما بوجود آورد، کمک به بهبود چربی، آسیب سلول های کبدی و التهاب. اما رها کردن یا گرفتن رژیمهای سخت و سریع - یا کاهش وزن خیلی سریع، در واقع می تواند NAFLD را بدتر کند.
ورزش برای پیشگیری از بیماری کبد چرب:
ورزش به طور غیر مستقیم می تواند با کاهش وزن، بهبود حساسیت به انسولین، بهبود کنترل قند خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی از بروز و پیشرفت کبد چرب جلوگیری کند.
ورزش بسیار موثر در درمان بیماری کبد چرب

تاثیرات داروها بر کبد چرب:
انواع خاصی از قرص های دیابتی - متفورمین و تیازولیدیدین ها (tzds) - افزایش حساسیت به انسولین را تقویت می کنند. استاتین ها و ایزیتیب، که داروهای کاهش چربی هستند، می تواند مفید باشند.
" بدون مشورت پزشک مصرف این داروها ممنوع است"
پیوند کبد:
پیوند کبد در صورتی که دچار سیروز شده اید، برایتان پیشنهاد می شود. اگر شخص پیوند دهنده هیچ مشکلی چون بیماری قلبی نداشته باشد، کاندیدان مناسبی برای پیوند می شوند.
روش هایی برای جلوگیری و پیشگیری از کبد چرب
مکمل های غذایی برای کاهش چربی کبد:
اسیدهای چرب امگا ۳ (به عنوان مثال روغن ماهی) می تواند سطح تری گلیسیرید را کاهش دهد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد و همچنین خطر مرگ را از بیماری های قلبی کاهش دهد. برخی مطالعات نشان می دهد که آنها همچنین می توانند چربی را در کبد کاهش دهند.
افزایش دوز ویتامین E، آنتی اکسیدان، در چندین آزمایش بالینی برای بهبود چربی در کبد نشان داده شده است. ویتامین D، طبق یک مطالعه، همچنین به کاهش شدت چربی کبد و التهاب کمک می کند. دیگر مکمل های غذایی که به کمک بهبود NAFLD وعده داده اند، شامل پروبیوتیک ها و زنجبیل است.
انتخاب غذا بسیار مهم در پیشگیری از بیماری کبد چرب:
سبک غذای مدیترانه ای برای مدیریت دیابت و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مفید است. محدود کردن مصرف غذاهای کربوهیدرات تصفیه شده مانند غذاهای شیرین و شربت ذرت با فروکتوز بالا و جایگزینی برخی از مصرف کربوهیدرات با چربی های مضر (موجود در روغن زیتون و آجیل) نیز می تواند مفید باشد. محدود کردن مصرف چربی اشباع شده و مصرف چربی ترانس می تواند مقاومت به انسولین و التهاب را کاهش دهد.
غذای بیماران کبد چرب
غذاهایی که مصرف می کنید در پیشگیری و جلوگیری از بیماری کبد چرب بسیار موثر هستند
حذف الکل برای پیشگیری از بیماری کبد چرب:
بیماری کبد چرب ناشی از نوشیدن الکل نیست اما الکل ممکن است موجب نارسا شدن بیشترش شود، و پزشک شما ممکن است به شما توصیه کند که از آن اجتناب کنید.
قهوه مناسب برای بیماری کبد چرب:
مطالعات نشان داده است که افرادی NAFLD دارند و قهوه مصرف می کنند، دارای آسیب کبدی کمتری نسبت به افرادی که NAFLD دارند و قهوه نمی نوشند، هستند. در حالی که این امر لزوما علتی برای شروع نوشیدن قهوه نیست، اما این یک خبر خوب برای عاشق قهوه ایت. فقط حتما از شکر پرهیز کنید.
دفعات مشاهده: 18861 بار |
دفعات چاپ: 490 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر