بهداشت حرفه ایی : معرفی واحد بهداشت حرفه ایی

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۱۱/۲۵ |
شرح وظایف

با عنایت به اینکه شهرستان گالیکش در سال 1390 از مینودشت انتزاع وسپس واحد بهداشت محیط وحرفه ای نیز در سال 1395 با موافقت رسمی مرکز سلامت محیط وکار وزارت بهداشت بصورت واحد های جداگانه از همدیگر مستقل شدند متعاقبا واحد بهداشت حرفه ای شهرستان گالیکش شروع به فعالیت نمود.
در سطح شهرستان گالیکش حدودا 1500 کارگاه وکارخانه در غالب فعالیتهای صنعتی،معدنی،کشاورزی و خدماتی  شناسایی وثبت سامانه شده که از این تعداد نزدیک به 900 کارگاه در حال فعالیت می باشند.وظایف واحد بهداشت حرفه ای بازرسی از کارگاهها و کارخانجات جهت ارتقاء ایمنی وسلامت محیط کارمی باشد.
در سال 1397 واحد بهدشت حرفه ای شهرستان جمعا 3بازرس در سطح مراکز جامع سلامت شهری وروستایی ویک نفر کارشناس بهداشت حرفه ای در سطح ستاد شهرستان مسئولیت سلامت کار را برعهده دارد.

مهمترین وظایف واحد بهداشت حرفه ای:

1-تدوین برنامه عملیاتی سالانه وثبت برنامه های تدوین شده در سامانه مدبر.
2-شناسایی کارگاهها وثبت انها در سامانه بازرسی مرکز سلامت محیط وکار.
3-بازرسی از کارگاهها طبق حدود انتظار وبر طبق درجه ریسک ،و ثبت بازرسی در سامانه.
4-صدور اعلام نواقص واخطاریه ها وپیگیری آنها در موعد مقرر.
5-پیگیری معاینات سلامت شغلی کارگران،کارفرمایان ورانندگان وثبت در سامانه جامع بازرسی.
6-شناسایی وسنجش عوامل زیان آور محیط کار و مقایسه نتایج با استانداردها.
7-پیگیری حذف یا کنترل عوامل زیان آور بالای حدود مجاز ،مواجهه شغلی.
8-ارتقاء وضعیت بهسازی محیط کار از لحاظ ساختمان،آب ،فاضلاب،زباله.
9-پیگیری وضعیت تسهیلات بهداشتی کارگاهها نظیر:کمد لباس ورختکن،وسایل سرمایشی وگرمایشی تهویه عمومی.
10-نظارت بر وضعیت جعبه کمکهای اولیه وکپسولهای آتشنشانی و لباس کار و وسایل حفاظت فردی.
11-آموزش کارگران وکارفرمایان تحت پوشش در زمینه مسائل بهداشت حرفه ای.
12-معرفی متخلفان بهداشت حرفه ای به مراجع قضایی و پیگیری تا حصول نتیجه.
13-شرکت در جلسات درون بخشی وبرون بخشی جهت هماهنگی وپیشرفت امور واحد بهداشت حرفه ای.
14-استخراج شاخصهای مربوط به سلامت کار بصورت دوره ای و سنجش وضعیت موجود.
15-پایش از مراکز جامع سلامت شهری وروستایی بصورت دوره ای وارسال پسخوراندها.
16-رسیدگی به درخواستهای مربوط به احداث یا تغییر محل کارگاهها ومراکز خدماتی.
17-رسیدگی به شکایات مربوط به محیط کار و گزارش های سامانه 1490
18-رسیدگی به شکایات مربوط به مشاغل سخت وزیان اور وبررسی وبازدید مشترک با بازرس کار.
19-پیگیری و تعدیل سازی مشاغلی که در کمیته های شهرستانی واستانی در رسته مشاغل سخت وزیان اور
     گروه الف ثبت شده اند.
20- پیگیری موارد خطر فوری در کارگاهها وکارخانجات و پلمپ کارگاه ویا دستگاه مربوطه با دستور دادستان .
21-پیگیری ونظارت بر پرونده های سلامت شغلی و تغییر محل کار ویا اصلاح حدود مواجهه کارگرانی که مشکل
 جسمی ناشی از کار دارند.

دفعات مشاهده: 20 بار   |   دفعات چاپ: 4 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شبکه بهداشت و درمان گالیکش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق