برگشت به صفحه اول سایت برگشت به صفحه اول این زیربخش نقشه سایت
اهداف نهاد در دانشگاه::
محور سیاستهای نهاد::
هیئات محبان الائمه نهاد::
نشریات نهاد نمایندگی::
چارت تشکیلاتی نهاد::
تماس با ما::
برنامه های نهاد::
مهدویت::
حجاب::
احکام::
نماز::
مقالات اجتماعی -مذهبی::
شرح حدیث

اتوماسیون اداری
قران مجید

نشریه امان

زیربخش‌های پایگاه
وبدای گلستان

آیت الله مکارم شیرازی

:: احکام : موارد وجوب نماز آیات و احکام آن ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۸/۲۳ |
موارد وجوب نماز آیات و احکام آن

نماز آیات که دستور آن بعدا گفته خواهد شد به واسطه چهار چیز واجب می شود: اول: گرفتن خورشید. دوم: گرفتن ماه، اگر چه مقدار کمی از آنها گرفته شود و کسی هم از آن نترسد. سوم: زلزله، اگر چه کسی هم نترسد. چهارم: رعد و برق و بادهای سیاه و سرخ و مانند اینها در صورتی که بیشتر مردم بترسند، که بنابر احتیاط واجب باید برای اینها هم نماز آیات بخوانند.

نماز آیات چگونه باید خوانده شود؟
بعد از نیّت و تکبیرهالاحرام، حمد و یک آیه (البته احتساب بسم‌الله به عنوان یک آیه خلاف احتیاط است) از سوره ای را قرائت کرده، مثلا به قصد سوره قدر بگوید « بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَهِ الْقَدْرِ» و رکوع کند، سپس سر از رکوع بردارد و آیه « وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَهُ الْقَدْرِ» را بخواند و به رکوع رود، و بعد سر از رکوع برداشته و آیه « لَیْلَهُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ» را بخواند و به رکوع رود، بعد سر از رکوع برداشته و آیه « تَنَزَّلُ الْمَلائِکهُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ » را قرائت نماید و به رکوع رفته و پس از آن آیه « سَلامٌ هِیَ حَتَّی مَطْلَعِ الْفَجْرِ » رابخواند و رکوع پنجم را انجام دهد سپس بایستد و به سجده رود، و پس از اتمام دو سجده، برای رکعت دوم قیام نماید و همین‌طور مانند رکعت اول ادامه دهد تا تشهد بخواند و سلام دهد. (اجوبه الاستفتائات، س712)

س. بعد از وقوع زلزله در منطقه ای، غالباً در مدت کمی ده ها پس لرزه رخ می دهد، حکم نماز آیات در این موارد چیست؟
ج. هر زلزله ای، چه شدید و چه خفیف، اگر زلزله مستقلی محسوب شود، نماز آیات جداگانه ای دارد.
س. اگر مرکز زلزله نگاری، وقوع لرزش های خفیف زمین را با ذکر تعداد آن در منطقه ای که ما زندگی می کنیم، اعلام نماید، ولی ما اصلاً آن ها را احساس نکنیم، آیا در این حالت نماز آیات بر ما واجب می شود یا خیر؟
ج. اگر هنگام وقوع زلزله و یا در زمان متصل به آن، خودتان آن را احساس کنید یا از آن اطلاع یابید، نماز آیات بر شما واجب است.

س.آیا در نماز آیاتی که به جماعت اقامه می‌شود، خواندن حمد و سوره بر مأمومین واجب است؟
ج. حکم جماعت در نماز آیات مانند جماعت در نمازهای یومیه می‌باشد که قرائت امام از قرائت مأموم کفایت می‌کند.

س. اگر برای زلزله نماز آیات خوانده نشده، آیا قضا دارد یا خیر؟
ج. نماز آیات برای زلزله قضا نمی‌شود و هر وقت بخواند باید به نیت ادا خوانده شود

دفعات مشاهده: 105 بار   |   دفعات چاپ: 22 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

Persian site map - English site map - Created in 0.057 seconds with 1090 queries by yektaweb 3604