برگشت به صفحه اول سایت برگشت به صفحه اول این زیربخش نقشه سایت بخش انگلیسی

تمام تلاش خود را خواهیم نمود تا فراورده های غذایی سالم وارد سطح عرضه گردد

رئس سازمان غذا و دارو در برنامه تلوزیونی مصیر

نظر خود را در باره محتوای علمی و خبری وب سایت غذا ودارو بفرمائید.

سازمان غذا و دارو اسامی 10 ماده غذایی جعلی و غیر مجاز را اعلام کرد.

شیر پاستوریزه بهتر است یا شیر فله ای ؟

معاون اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو:

حد مجاز سرب استفاده شده در محصولات آرایشی 10ppm است

هشدار معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز،

اعلام دو نوع فراورده گوشتی غیر مجاز در خوزستان

مدیرنظارت برامورغذایی وبهداشتی آرایشی معاونت غذا و دارو خراسان شمالی:

فیبرغذایی باعث کاهش وزن وتناسب اندام می شود

مصرف زیاد شربت ذرت برای سلامتی مضر است

سخنگوی سازمان غذا و دارو اعلام کرد

معرفی فرآورده های غذایی فاقد مجوز بهداشتی

توضیح کوتاه واضح و شفاف یک مسئول در باره واکس میوه

معاون وزیر ورئیس سازمان غذا ودارو گفت

میزان واردات روغن پالم براساس قبل تنظیم می شود

تغذیه صحیح، تنوع و تعادل به همراه امنیت غذایی است

روابط عمومی سازمان غذا و دارو

این نمکها را نخرید

چگونه عسل خوب را از تقلبی بشناسیم

عدم تغییر سیاست های سازمان غذا و دارو در برخورد با خمیر مرغ

قهوه معمولی برای لاغری مناسب تر از قهوه سبز
قهوه سبز تشدید کننده بیماری های قلبی

سازمان غذا و دارو اعلام کرد

استفاده از هورمون اتفون در محصولات کشاورزی ممنوع است

:: اخبار و اطلاعات : از خرید نان‌های خیلی برشته پرهیزکنید ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۵/۹/۲۴ |

کارشناس کنترل کیفی آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه همدان؛

از خرید نان‌های خیلی برشته پرهیزکنید

کارشناس کنترل کیفی آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه همدان، نانهای خیلی برشته عامل سرطان و تهدید کننده سلامت هستند.

به گزارش ایفدانا -  به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان، مهندس آذر یعقوبی بابیان اینکه آکریل آمید ماده ای سفید رنگ،بلوری، جامد و بی بو است گفت: این ماده کوچک می تواند در بدن به طور غیر فعال انتشار پیدا کند و همه بافتهای بدن را در معرض سرطان زایی آکریل آمید قرار دهد.

وی با اشاره به چگونگی تشکیل آکریل آمید اظهارکرد: این ماده در اثر ترکیب اسید آمینه آسپاراژین با یک ماده قندی در مواد غذایی مثل گلوکز یا فروکتوز بوجود می آید.

مهندس یعقوبی افزود: آکریل آمید در مقادیر نسبتا زیاد در غذاهای غنی از کربوهیدرات مانند چیپس وخلال سیب زمینی سرخ شده ، نان برشته، ته دیگ و محصولات غلات در درجه حرارت بالا (بالاتر از 120درجه سانتیگراد) که پخته یا سرخ می شوند بوجود می آید. همچنین استفاده از سیگاربه طور قابل توجهی باعث مواجهه با اکریل آمید می شود .

وی با اشاره به رابطه مستقیم بین تشکیل اکریل آمید و قهوه ای شدن در حین پخت گفت:  هرچه سطح ماده غذایی ،مدت زمان و درجه حرارت پخت بیشتری داشته باشد مقدار آکریل آمید بیشتری تولید می شود.

کارشناس کنترل کیفی آزمایشگاه، روش های پختنی ازجمله سرخ کردن، برشته و کباب کردن را علت به وجود آمدن اکریل آمید برشمرد و اظهار کرد: در بین انواع پخت، جوشیدن و مایکروویو کمتر اکریل آمید تشکیل می شود.

مهندس یعقوبی به جذب آسان و توزیع آکریل آمید از طریق جریان خون در سراسر بدن اشاره کرد و گفت: این ماده شیمیایی موجب مسمومیت سیستم عصبی و درنهایت سرطانزایی می شود.

وی، کم کردن حرارت در مراحل مختلف آماده سازی غذایی و یا استفاده از حرارت غیر مستقیم در پخت، قراردادن سیب زمینی در آب، آبلیمو یا سرکه قبل از سرخ کردن و جلوگیری از قهواه ای شدن مواد در هنگام پخت را از راههای کاهش اکریل آمید برشمرد.

کارشناس کنترل کیفی آزمایشگاه به منظور پیشگیری از بیماری های ناشی از آکریل آمید رعایت نکات زیر را ضروری برشمرد: ازخرید نان های خیلی برشته شده خودداری کنید و آنهایی را که رنگ روشن داشته و در اصطلاح برشته نشده هستند انتخاب کنید، از مصرف نان برسته حاشیه پیتزا بشدت پرهیز کرده و در صورت برشته شدن حاشیه آن را دور بیندازید، برای پختن کیک و پیتزا در سینی فر از کاغذ مخصوص استفاده کنید، برای خرید نان سوخاری آنهایی را که رنگ روشن دارند انتخاب و از مصرف بیسکویت و کلوچه هایی که سطح زیرین آنها سوخته است، بپرهیزیدو برای تهیه ته دیگ از نان و سیب زمینی استفاده نکنید.

تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان