پیام خود را بنویسید

اخبار و اطلاعات : از خرید نان‌های خیلی برشته پرهیزکنید

 | تاریخ ارسال: 1395/9/24 | 


کارشناس کنترل کیفی آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه همدان؛

 از خرید نان‌های خیلی برشته پرهیزکنید

AWT IMAGE


کارشناس کنترل کیفی آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه همدان، نانهای خیلی برشته عامل سرطان و تهدید کننده سلامت هستند.


 

به گزارش ایفدانا -  به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان، مهندس آذر یعقوبی بابیان اینکه آکریل آمید ماده ای سفید رنگ،بلوری، جامد و بی بو است گفت: این ماده کوچک می تواند در بدن به طور غیر فعال انتشار پیدا کند و همه بافتهای بدن را در معرض سرطان زایی آکریل آمید قرار دهد.

وی با اشاره به چگونگی تشکیل آکریل آمید اظهارکرد: این ماده در اثر ترکیب اسید آمینه آسپاراژین با یک ماده قندی در مواد غذایی مثل گلوکز یا فروکتوز بوجود می آید.

مهندس یعقوبی افزود: آکریل آمید در مقادیر نسبتا زیاد در غذاهای غنی از کربوهیدرات مانند چیپس وخلال سیب زمینی سرخ شده ، نان برشته، ته دیگ و محصولات غلات در درجه حرارت بالا (بالاتر از 120درجه سانتیگراد) که پخته یا سرخ می شوند بوجود می آید. همچنین استفاده از سیگاربه طور قابل توجهی باعث مواجهه با اکریل آمید می شود .

وی با اشاره به رابطه مستقیم بین تشکیل اکریل آمید و قهوه ای شدن در حین پخت گفت:  هرچه سطح ماده غذایی ،مدت زمان و درجه حرارت پخت بیشتری داشته باشد مقدار آکریل آمید بیشتری تولید می شود.

کارشناس کنترل کیفی آزمایشگاه، روش های پختنی ازجمله سرخ کردن، برشته و کباب کردن را علت به وجود آمدن اکریل آمید برشمرد و اظهار کرد: در بین انواع پخت، جوشیدن و مایکروویو کمتر اکریل آمید تشکیل می شود.

مهندس یعقوبی به جذب آسان و توزیع آکریل آمید از طریق جریان خون در سراسر بدن اشاره کرد و گفت: این ماده شیمیایی موجب مسمومیت سیستم عصبی و درنهایت سرطانزایی می شود.

وی، کم کردن حرارت در مراحل مختلف آماده سازی غذایی و یا استفاده از حرارت غیر مستقیم در پخت، قراردادن سیب زمینی در آب، آبلیمو یا سرکه قبل از سرخ کردن و جلوگیری از قهواه ای شدن مواد در هنگام پخت را از راههای کاهش اکریل آمید برشمرد.

 کارشناس کنترل کیفی آزمایشگاه به منظور پیشگیری از بیماری های ناشی از آکریل آمید رعایت نکات زیر را ضروری برشمرد: ازخرید نان های خیلی برشته شده خودداری کنید و آنهایی را که رنگ روشن داشته و در اصطلاح برشته نشده هستند انتخاب کنید، از مصرف نان برسته حاشیه پیتزا بشدت پرهیز کرده و در صورت برشته شدن حاشیه آن را دور بیندازید، برای پختن کیک و پیتزا در سینی فر از کاغذ مخصوص استفاده کنید، برای خرید نان سوخاری آنهایی را که رنگ روشن دارند انتخاب و از مصرف بیسکویت و کلوچه هایی که سطح زیرین آنها سوخته است، بپرهیزیدو برای تهیه ته دیگ از نان و سیب زمینی استفاده نکنید.




CAPTCHA

دفعات مشاهده: 856 بار   |   دفعات چاپ: 154 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به معاونت غذا و دارو دانشگاه می باشد.