برگشت به صفحه اول سایت برگشت به صفحه اول این زیربخش نقشه سایت
اهداف نهاد در دانشگاه::
محور سیاستهای نهاد::
هیئات محبان الائمه نهاد::
نشریات نهاد نمایندگی::
چارت تشکیلاتی نهاد::
تماس با ما::
برنامه های نهاد::
مهدویت::
حجاب::
احکام::
نماز::
مقالات اجتماعی -مذهبی::
شرح حدیث

اتوماسیون اداری
قران مجید

ابزار قران

نشریه امان

زیربخش‌های پایگاه
وبدای گلستان

آیت الله مکارم شیرازی

:: مهدویت : دعاها و زیارت نامه های عصر غیبت ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۵/۸/۲ |

AWT IMAGEدعاها و زیارت نامه های عصر غیبت

دعاها و زیارت نامه ها

دعاهایی که به طور خاص در زمان غیبت توصیه به خواندن آن شده است را نام ببرید؟

در رابطه با امام زمان(عج)، دعاها و زیارت های فراوانی نقل شده که در کتب ادعیه موجود است و در کتابی به نام صحیفه مهدیه نیز گردآمده است. به بعضی از این دعاها و زیارت ها اشاره می شود.

1. دعای ندبه ؛ مهم ترین دعاها در عصر غیبت، دعای ندبه است که سفارش فراوانی به خواندن آن شده است.

صدرالاسلام همدانی در کتاب تکالیف الأنام می گوید: از خواص دعای ندبه این است که اگر در جایی با حضور قلب و اخلاص تمام و توجه به مضامین عالی آن خوانده شود، عنایت و توجه امام زمان(عج) را به آن مکان جلب می کند، بلکه آن حضرت در آنجا حضور می یابد، چنان که در بعضی جاها اتفاق افتاده است[1].

علامه مجلسی نیز در کتاب زاد المعاد با سند معتبر از امام صادق (علیه السلام)  نقل می کند: «قرائت دعای ندبه در اعیاد چهارگانه: روز جمعه، عید فطر، عید قربان و عید غدیر» مستحب است»[2].

2. دعا برای ظهور امام زمان(عج) در روز جمعه ؛ شیخ طوسی آن را در مصباح المتهجد نقل کرده است: «اللهم اجعل صلاتک و صلواتِ ملائکتکَ و رُسُلِکَ علی محمد و آل محمد وعجِّل فَرَجهم» یا بگوید: «اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجّل فرجهم»[3].

3. صلوات ضرّاب اصفهانی ؛ «اللهم صل علی محمد سید المرسلین و خاتم النبیین... اللهم و صل علی ولیّکَ المُحیی سنّتک القائم بامرک...». این دعا در چند کتاب از کتاب های معتبر و با سندهای معتبر روایت شده است و همیشه می توان آن را خواند[4].

4. صلوات بر امام زمان(عج) ؛ «اللهم صل علی ولیک و ابن اولیائک الّذین فرضت طاعتهم... الهم انتصر به لدینک وانصر به اولیائک و اولیاءه...»[5].

5. دعای فرج «الهی عظم البلاء» ؛ مرحوم کفعمی در کتاب البلد الامین دعایی را بر حضرت امام زمان(عج) نقل می کند که آن حضرت این دعا را به مردی زندانی یاد داد و بعد از خواندن، او از زندان آزاد شد: «الهی عظم البلاءُ و بَرِحَ الخفاءُ وَانکَشَفَ الغطاءُ وانقطع الرّجاء...»[6].

6. دعای افتتاح ؛ «اللهم انّی افتتح الثّناء بحمدک و انت مسددٌ للصواب بمنّک...» علامه مجلسی می گوید: با سند معتبر روایت شده که امام عصر(عج) خطاب به شیعیان فرمود: این دعا را در تمام شب های ماه مبارک رمضان بخوانید ؛ زیرا فرشتگان به آن گوش فرا می دهند و برای خواننده این دعا، طلب بخشش می کنند»[7].

7. حضرت صادق (علیه السلام)  در روایتی به یکی از اصحابش فرمود: در زمان غیبت، دعای غریق بخوانید. راوی پرسید: دعای غریق چگونه است؟ حضرت فرمود: این چنین است: «یا الله یا رحمن یا رحیم یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک»[8].

8. زراره از امام صادق (علیه السلام)  پرسید: اگر من زمان غیبت امام زمان(عج) را درک کردم و در آن زمان واقع شدم، چه کاری انجام دهم؟ حضرت فرمود: ای زراره! اگر این زمان را درک کردی، پیوسته این دعا را بخوان:

«اللهم عرفنی نفسک فاِنّک أن لم تعرفنی نفسک لم أعرف نبیک، اللهم عرفّنی رسولک فاِنّک اِن لم تعرفّنی رسولک لم أعرف حجّتک ؛ اللّهم عرفنی حجتک فانّک ان لم تعرفّنی حجتک ضللت عن دینی»[9] ؛ «خدایا! خودت را به من بشناسان، چون اگر خویش را به من نشناسانی پیامبرت را نمی شناسم. خدایا! فرستاده ات را به من بشناسان، چون اگر او را به من نشناسانی، حجتت را نمی شناسم، خدایا! حجت خود را به من بشناسان وگرنه گمراه خواهم شد و از دینم منحرف می گردم».

9. دعای عهد ؛ «اللهم ربّ النور العظیم وَ ربَّ الکرسی الرفیع...» ؛ امام صادق (علیه السلام)  در مورد این دعا می فرماید: «هر کس چهل صبح این دعا را بخواند از یاوران حضرت قائم(عج) خواهد بود و اگر پیش از ظهور آن حضرت بمیرد، خداوند او را از قبر بیرون می آورد تا در خدمت آن حضرت باشد و حق تعالی به هر کلمه از این دعا هزار حسنه به او عطا می کند و هزار گناه او را می بخشد»[10].

10. زیارت آل یاسین که دارای مضمون عالی و محتوای ارزنده ای است. این زیارت مورد تأکید امام زمان(عج) است و خود می فرماید: «هرگاه خواستید توجه کنید به وسیله ما به سوی خداوند و به سوی ما - چنان که خدای تعالی فرموده است - چنین بگویید: «سلام علی آل یاسین، السلام علیک یا داعی الله و ربّانی آیاته...»[11].

11. دعای فرج: «اللهم کن لولیک...» ؛ شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان این دعا را در اعمال شب 23 ماه مبارک رمضان ذکر کرده است.

12. دعای «اللهم ارزقنی توفیق الطاعه و بعد المعصیه...» ؛ این دعا در مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی آمده است[12].

پی نوشت ها

_________________________

[1]. تکالیف الأنام فی غیبه الامام، ص 197.

[2]. زاد المعاد، ص 491.

[3]. مصباح المتهجد، ص 284.

[4]. همان، ص 406 ؛ البلد الامین، ص 120 ؛ دلائل الامامه، ص 549.

[5]. مصباح المتهجد، ص 405.

[6]. البلد الامین، ص 607 ؛ مزار شهید، ص 231.

[7]. زاد المعاد، ص 110 ؛ مصباح المتهجد، ص 577.

[8]. برای مطالعه بیشتر ر.ک: اثبات الهداه، ج 3، ص 475، ح 6 ؛ مهج الدعوات، ص 396.

[9]. بحارالانوار، ج 52، ص 146، ح 70 ؛ جمال الاسبوع، ص 314.

[10]. مفاتیح الجنان، ص 1061 ؛ زادالمعاد، ص 488 ؛ البلد الامین، ص 124.

[11]. مفاتیح الجنان.

[12]. ر.ک: مکیال المکارم در فوائد دعا برای حضرت قائمعج، سید محمد تقی موسوی اصفهانی، ج 2.

دفعات مشاهده: 234 بار   |   دفعات چاپ: 34 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

Persian site map - English site map - Created in 0.055 seconds with 1028 queries by yektaweb 3392