برگشت به صفحه اول سایت برگشت به صفحه اول این زیربخش نقشه سایت بخش انگلیسی
محتوای آموزشی::
بسته های اطلاعاتی و آموزشی::
پمفلت های آموزشی::
آرشیو مطالب آموزشی::
خود مراقبتی در رانندگی

سرعت

مراقبتهای بارداری

آموزشی

:: صفحه اصلی : خود مراقبتی در بیماران سرطانی ضروری است ::

کاهش مصرف غذاهای پر چرب و افزایش مصرف غذاهای فیبردار و مصرف قرصهای هورمونی، حاملگی در سنین بالا و عدم شیر دهی و مصرف سیگار و دخانیات توسط افراد قابل کنترل است.
سرطان پستان شایعترین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان می باشد که اکثر کانسرهای پستان باتست های غربالگری و معاینات دوره ای توسط خود فرد قابل تشخیص است.
با معاینات توسط خود فرد از سن 20 سالگی به صورت ماهانه، معاینات تکنیکی هر 3 سال از سن 20تا 39 سالگی و انجام معاینات سالانه و ماموگرافی از 40 سالگی ممکن است 1.5 تا 4 سال قبل از آن که سرطان از لحاظ بالینی آشکار شود، آن را مشخص سازد.

در خصوص سرطان دهانه رحم ، انجام تست پاپ اسمیر در خانمهایی که ازدواج کرده اند از سن 21 سالگی هر 3 سال، از 30 سال به بالا انجام تست HPV (بررسی آلودگی ویروسهای پرخطرمستعد کننده فرد به سرطانهای دهانه رحم) و پاپ اسمیر هر 5 سال از جمله کارهای است که در راستای خود مراقبتی می توان نام برد.
برای پیشگیری و تشخیص سرطان روده بزرگ باید بعد از سن 50 سالگی بررسی سالانه آزمایشگاهی وجود خون مخفی در مدفوع و معاینات مقعدی و یا عکس برداری باریم انما دوبل کنتراست هر 5 سال که در مورد کسانی که دارای عوامل خطر یا زمینه مثبت خانوادگی هستند باید با فواصل نزدیکتر انجام شود و کلونوسکوپی هر 10سال توصیه می شود.
اطلاع رسانی و تشخیص بیماری سرطان در مراحل ابتدایی امکان علاج قطعی آنرا فراهم می سازد اما متاسفانه در کشورهای درحال توسعه و از جمله کشور ما به دلیل پایین بودن سطح آگاهی مردم از این بیماری شاهد مراجعه مردم در مراحل پیشرفته و غیر قابل علاج بیماری هستیم.

دفعات مشاهده: 1185 بار   |   دفعات چاپ: 244 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گلستان
Persian site map - English site map - Created in 0.052 seconds with 1123 queries by yektaweb 3278