پیام خود را بنویسید

پزشکی و تغذیه : رژیم غذایی در نارسایی مزمن کلیه

  مصرف نشود

  قابل مصرف ) پروتئین مرغوب (

  قابل مصرف ) پروتئین نامرغوب (

  سوسیس

  همبرگر

  گوشت نمک زده و سرخ جگر، قلوه و کله پاچه

  مواد غذایی کنسرو شده و انواع تن ماهی

  گوشت ها ؛ گاو، گوسفند، مرغ،

  جوجه، بوقلمون، ماهی

  تخم مرغ

  شیر، پنیر ولبنیات

 

  ) پتاسیم و فسفر بالایی داشته بنابراین باید متعادل مصرف شوند.)

  حبوبات

 

  غلات

 

  نشاسته و برنج

 

  سبزیجات و میوه ها

 

  اجتناب شود

  مصرف شود

  اجتناب شود

  زردآلو، موز، طالبی، کیوی، گریپفروت، انبه، خرما،

  انجیر، کشمش، خشکبار، آجیل، آب میوه های بسته بندی شده

  سیب و انار ) یک عد د کوچک (

 

 

 

  پرتقال و نارنگی ) یک عددکوچک (

 

 

  هلو ) یک عدد کوچک

  کاهو، هویج ) یک عدد متوسط (

 

  گیلاس 2 فنجان 110 گرم

 

  انگور 110 گرم

  تمشک 110 گرم

 

  زردآلو، موز، طالبی، کیوی، گریپفروت، انبه، خرما،

  انجیر، کشمش، خشکبار، آجیل، آب میوه های بسته بندی شده

 

 

 

 

 

  نوشابه های گازدار به علت دارا بودن مقادیر زیاد سدیم، بیشتر از 100 میلی لیتر در روز مصرف نش وند.

  علاوه بر غذاهای فوق غذاهای پرنمک در الگوی غذایی ایران عبارتند از : آش رشته، کشک و بادمجان، رشته پلو،ماهی دودی و آبگوشت

  سدیم ) نمک ( در بسیاری از فرآورده های غذایی مثلا در غذاهای حیوانی نظیر شیر، پنیر، تخم مرغ، گوشت ماهی،ماکیان و منابع غذایی گیاهی که باید از مصرف آنها پرهیز کرد.

  اگر در پا ورم ندارید وحجم الدرار دفع شده در شبانه روز 500 سی سی یا بیشتر است مایعات را به طور متناوب مصرف کنید.

 

  مصرف میوه فصل به مقدار کم بلا مانع است.

 غذا ها نباید شور باشد مقدار حد اکثر 2تا 3گرم نمک در 24 ساعت می توان مصرف کرد.

  راهکارهای زیر جهت مصرف مایعات و کنترل تشنگی به شما توصیه می شود:

  1. مصرف بسیار کم نمک وآب

  علاوه بر آب و شیر، غذاهایی که در دمای اتاق مایع هستند از قبیل سوپ، آش، آبگوشت، ژله، بستنی، همچنین بسیاری از میوه ها و سبزیها مانند هندوانه، خربزه، انگور، سیب، پرتقال، گوجه فرنگی، کرفس، کاهوبه دلیل داشتن مقدارزیادی آب مصرف نشوند.

  2.بعد از صرف غذا، از آب نبات یا آدامس استفاده نمایید .

  3.مایعات را در لیوان کوچک یا فنجان مصرف برای خوردن سوپ ها و غلات پخته شده از چنگال استفاده کنید .

  از مصرف غذاهای خیلی شور یا خیلی شیرین اجتناب نمایید .

  4. افزودن سبزی های معطر تازه ویا خشک شده و ادویه جات ) سرکه، لیمو و ادویه جات بی نمک ( غذاهای خود را خوش طعم کنید .

  5.از مصرف انواع ترشی، خیار شور، سس ها و میان وعده هایی از قبیل چیپس، سیب زمینی و پفک و یا آجیل و پنیرشور خودداری کنید .

  6.از مصرف غذاهای آماده و کنسرو شده، تن ماهی، سوسیس و کالباس، پیتزا و .. اجتناب نمایید.

 


دفعات مشاهده: 104061 بار   |   دفعات چاپ: 443 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 10 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بیمارستان بقیه الله می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | baghiyat-hosp

Designed & Developed by : Yektaweb