پیام خود را بنویسید

مطالب آموزشی تغذیه : شب یلدا

پیام های تغذیه ای سالم در شب یلدا

    بزرگداشت شب یلدا از آیین­های باستانی ایرانیان است که فلسفه­ی آن ارج نهادن به گرمای حضور جمع و مهربانی به یکدیگر است. در این شب اعضای خانواده و دوستان معمولاً در منزل بزرگان به دور هم جمع می­شوند و ضمن تجدید دیدار و تحکیم مهر و محبت، با انواع خوراکی­ها پذیرایی می­شوند.

  میهمان نوازی از ویژگیهای اصیل ایرانیان است و مسلماً در شب یلدا نیز این مهم اجرا می­گردد. اما باید توجه داشت که ارج نهادن به میهمان، از طریق عرضه­ی غذاهای سالم و عدم ارائه­ی خوراکی­های زیان­بار معنا می­یابد.

  توصیه می­شود برای پذیرایی شب یلدا به جای غذاهای چرب و شیرین و پرنمک مانند انواع شیرینی­ها و آجیل شور و تنقلات فاقد ارزش تغذیه­یی، از میوه­ها ی تازه و مغزهای بی­نمک (مانند پسته، بادام، فندق، بادام­زمینی و سایر مغزهای غیر شور) استفاده شود.

  همچنین توصیه می­شود که مصرف میوه و خشکبار سالم نیز با اعتدال صورت گیرد تا از بروز سوء هاضمه و دیگر مشکلات ناشی از پرخوری جلوگیری به عمل آید.

  با توجه به اینکه تنقلات و خوراکی های شب یلدا حاوی مقادیر زیادی کالری است بنابر این لازم است مردم نکات تغذیه ای را رعایت کنند .

  شیرینی ها ، کاکائو ها و شکلات ها دارای انرژی و چربی بالا هستند ، بهتر است که در ترکیب مواد خریداری شده شب یلدا کمتر از آنها انتخاب شود.

  انار و هندوانه سرشار از ویتامین C ، موادمعدنی مانند پتاسیم و منزیم از جمله میوه هایی است که بیش از میوه های دیگر در این شب مورد استفاده قرار می گیرد؛ مصرف میوه باعث براورده شدن نیازهای بدن به مواد معدنی و ویتامین های مختلف می شود.

  در این شب به علت مصرف تنقلات ، میوه ها و آجیل ها بهتر است یک شام سبک سرو شود.
به جای تنقلاتی مثل چیپس ، پفک و لواشک از آجیل ها و مغزهای کم نمک و بوداده نشده استفاده کنند .
از خریداری آجیل های با رنگ مصنوعی و اسید غیر خوراکی خوداری و آجیل خام و بی نمک خریداری شوند.

  آجیل های مرطوب و نم کشیده سریعتر دچار کپک زدگی می شود. آجیل ها کاملا جویده شوند که دچار سوءهاضمه نشوند.

  مصرف مایعات کمک به دفع بهتر مواد مصرفی در شب یلدا می کند.

  میوه ها قبل یا دو ساعت بعد از غذا مصرف شود.

  فاصله بین صرف غذا و خوابیدن دو ساعت باشد.

  بهتر است بیماران کلیوی و دیابتی از قندهای ساده، انواع مغزها و شیرینی ها به مقدار تجویز شده در برنامه غذایی آنها استفاده کنند.

  بیماران کلیوی مراقب مقدار مصرف مایعات باشند و کمتر از هندوانه استفاده کنند.

  افراد دیابتی بهتر است قسمتهاییی از هندوانه که کم شیرین است و به پوست هندوانه نزدیک تر است انتخاب کنند.

  به بیماران دیابتی توصیه می شود که از برگه آلو و آلو خشک بجای توت خشک و کشمش استفاده کنند .

افرادی که دارای تری گلیسرید خون بالا هستند، بهتر است از مصرف مغزهای چرب مانند پسته، بادام و گردو خودداری کنند .

منبع: http://nut.behdasht.gov.ir/index.aspx?siteid=353&pageid=47598&newsview=99574


دفعات مشاهده: 2117 بار   |   دفعات چاپ: 332 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 12 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شبکه بهداشت و درمان گمیشان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | gomishan

Designed & Developed by : Yektaweb